Zeci de mii de angajaţi ai General Motors au intrat în GREVĂ/ Ce îi nemulţumeşte pe aceştia

Sindicatul american United Auto Workers (UAW) a declanşat prima grevă din grupul General Motors de după 2007, la care participă aproximativ 48.000 de angajaţi, din cauza intrării în impas a negocierilor pentru contractul de muncă, relatează CNBC.

Urmărește
1081 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de angajaţi ai General Motors au intrat în GREVĂ/ Ce îi nemulţumeşte pe aceştia

Zeci de mii de angajaţi ai General Motors au intrat în GREVĂ/ Ce îi nemulţumeşte pe aceştia

”Nu tratăm uşor acest lucru. Este ultima noastră soluţie”, a declarat Terry Dittes, vicepreşedinte al UAW însărcinat cu relaţia cu GM, la o conferinţă de presă susţinută la Detroit, potrivit sursei citate.

GM a anunţat că oferta făcută UAW în timpul negocierilor include investiţii de peste 7 miliarde de dolari, 5.400 de noi locuri de muncă, majorări de salarii şi alte beneficii.

Greva ar putea afecta economia americană. Un protest prelungit va provoca dificultăţi şi angajaţilor GM, din cauza scăderii veniturilor acestora în timpul protestului. Ultima grevă a angajaţilor GM a fost în 2007, în timpul negocierilor pentru contractele de muncă şi a durat două zile. O altă grevă a avut loc în 1998, la Flint, Michigan, care a durat 54 de zile şi a costat GM peste 2 miliarde de dolari.

Sindicatul a încercat să determine GM să nu închidă fabricile de asamblare din Ohio şi Michigan şi a susţinut că muncitorii merită salarii mai mari după ani de zile în care GM a obţinut profituri record în America de Nord.

GM argumentează că închiderea fabricilor este răspunsul necesar la schimbările din piaţă şi că salariile şi beneficiile UAW sunt costisitoare comparativ cu fabricile auto nesindicalizate din statele sudice ale SUA.

Producătorul auto a precizat că oferta făcută sindicatului include soluţii pentru fabricile de asamblare din Ohio şi Michigan.

O persoană apropiată situaţiei a declarat că oferta ar putea include producerea unui vehicul electric la Detroit. În plus, o fabrică din Lordstown, Ohio, ar putea fi transformată într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice sau să fie vândută unui grup afiliat cu start-up-ul pentru vehicule electrice Workhorse Group.

O nouă fabrică de baterii ar putea oferi şansa unora dintre muncitorii reprezentaţi de UAW din Lordstown şansa de a rămâne în cadrul GM.

Închiderea fabricii din Lordstown a atras critici puternice, inclusiv din partea preşedintelui Donald Trump. Ohio este un stat cu o importanţă majoră pentru campania lui Trump pentru realegerea în funcţia de preşedinte în 2020.

General Motors deţine 12 fabrici de asamblare, 12 fabrici de motoare şi trenuri motoare şi alte câteva fabrici de ştanţare şi alte unităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici