- Home
- Economic
- (22.12.2018, 07:39)
- Adrian Seceleanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ZF: Atac selectiv al Guvernului la comportamentul fiscal “incorect” al giganţilor din telecom: în vizor Orange, Vodafone şi în special Digi, dar nu şi grupul Telekom unde statul român are acţiuni
Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, a evitat să facă referiri la situaţia grupului Telekom România - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de telecom din România - la care statul deţine un pachet semnificativ de acţiuni şi unde trimite oameni în Consiliile de Administraţie - atunci când a atacat, vineri seară, comportamentul “fiscal” incorect al marilor jucători din piaţa de comunicaţii, care ar fi motivat executivul să introducă o taxă de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din acest sector.
Urmărește
5132 afișări
În intervenţia sa Vâlcov s-a referit doar la "comportamentul incorect" al subsidiarelor a două dintre cele mai puternice grupuri de telecom europene - Orange (Franţa) şi Vodafone (Marea Britanie) - al căror nume a evitat să-l pronunţe, şi al companiei locale RCS&RDS, controlate de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, pe care a atacat-o direct de mai multe ori.
“Totodată pentru cei care activează în acest sector s-a stabilit o taxă care se va plati către ANCOM - de 3%. Această taxă vine şi ca urmare a unui comportament analizat şi care a fost considerat incorect de către Guvernul României al celor care ar fi trebuit să plătească taxe pe profit din acest domeniu. Şi avem şi câteva exemple: cei doi mari jucători de pe această piaţă (Orange şi Vodafone - n. red.) au plătit anul trecut un impozit pe profit de 7,2 la mie respectiv 9 la mie dacă raportăm la cifra de afaceri. Un al treilea (RCS&RDS / Digi – n. red.), care nu aş vrea să-i dau numele, dar are şi o televiziune în cadrul său, a plătit un impozit pe profit de 5 la 10 milioane, adică în traducere liberă 0,00005 la sută. Mai exact 1.577 de lei la o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de lei”, a atacat Vâlcov.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Orange a raportat în 2017 un profit net de 319 mil. lei la afaceri de 5,4 mld. lei, adică de 6% din cifra de afaceri, în timp ce Vodafone a raportat un câştig net de 59 mil. lei la afaceri de 3,7 mld. lei, adică de 2% din rulaj. RCS&RDS a contabilizat în 2017 un profit net de 9% din cifra de afaceri, respectiv de 295 mil. lei la afaceri de 3,3 mld. lei, conform datelor de la Finanţe.
Vâlcov a atacat cele trei companii de telecom care au avut profit în 2017 dar nu a făcut nicio referire în acest context la unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de comunicaţii - grupul Telekom România, care are afaceri mai mari decât Digi, şi unde statul român are un pachet semnificativ de acţiuni. La companiile din grupul Telekom România politicienii trimişi de coaliţia PSD/ALDE la conducerea Ministerului Comunicaţiilor sunt cei care decid cine reprezintă interesele statului în Consiliile de Administraţie ale firmelor din grup.
Companiile din grupul Telekom România nu au depus până în acest moment bilanţurile fiscale pe anul 2017 la Ministerul Finanţelor - fiind singurul jucător de o asemenea talie de pe piaţa de comunicaţii care se află în această situaţie.
Pentru anul 2016, pentru care bilanţurile au fost depuse, companiile din grupul Telekom au raportat pierderi nete semnificative, conform datelor de la Finanţe.
În anul 2016, Telekom Româia Communications (Telekom Fix, fostul Romtelecom), companie la care statul român are 46% din acţiuni, a raportat o pierdere netă de 823 mil. lei la afaceri de 2,6 mld. lei iar Telekom România Communications (Telekom Mobil, fostul Cosmote), companie la care statul român are 14% din acţiuni, a raportat pierderi nete de 217 mil. lei la afaceri de 1,96 mld. lei.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe