ZF: Banca Transilvania a finalizat achiziţia integrală a OTP Bank România

Banca Transilvania a finalizat achiziţia integrală a OTP Bank România. Horia Ciorcilă, preşedinte al băncii de la Cluj: BT este pregătită pentru o integrare rapidă şi lină, sunt încrezător că vom face o execuţie foarte bună a integrării, în interesul clienţilor, angajaţilor şi al pieţei.

Urmărește
657 afișări
Imaginea articolului ZF: Banca Transilvania a finalizat achiziţia integrală a OTP Bank România

ZF: Banca Transilvania a finalizat achiziţia integrală a OTP Bank România

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România după active, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşţi că pe 30 iulie 2024 a semnat documentele de finalizare a tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către OTP Bank Nyrt şi Merkantil Bank Zrt. în capitalul social al OTP Bank Romania, relatează Ziarul Financiar

În cadrul tranzacţiei, BT dobândeşte indirect, prin subsidiarele acesteia, şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul OTP Romania, respectiv OTP Leasing Romania IFN SA şi în toate filialele OTP Bank Romania SA.

Tranzacţia a primit recent aprobarea Consiliului Concurenţei şi a Băncii Naţionale a României. Achiziţia uneia dintre subsidiare, OTP Asset Management, este în etapa de aprobare de către autorităţi, potrivit documentului publicat la bvb.ro.

Primul pas a fost făcut în februarie 2024, când BT şi OTP Group au anunţat semnarea acordului de achiziţie. Celelalte subsidiare cumpărate de Banca Transilvania sunt OTP Leasing România, OTP Asset Management România, OTP Factoring România, OTP Consulting România, OTP Advisors România şi Fundaţia OTP Bank România. Având în vedere că tranzacţia a fost finalizată, Banca Transilvania începe integrarea OTP Bank România şi a celorlalte subsidiare.

“Banca Transilvania are un istoric foarte reuşit atât în ceea ce priveşte creşterea organică, cât şi achiziţiile. Integrările companiilor achiziţionate ne-au ajutat să ne formăm capabilităţi unice, să ajungem liderul pieţei româneşti şi să trasăm strategia Grupului Banca Transilvania pentru a deveni lider în toate segmentele. Pasul făcut azi este în această direcţie şi întăreşte angajamentul nostru de a susţine economia românească. Mulţumim, OTP Group, pentru încredere, iar echipei OTP Bank România, pentru ce a realizat timp de 20 de ani. BT este pregătită pentru o integrare rapidă şi lină, sunt încrezător că vom face o execuţie foarte bună a integrării, în interesul clienţilor, angajaţilor şi al pieţei”, a spus Horia Ciorcilă, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Banca Transilvania.

“Obiectivul principal, strategic al OTP Group este de a-şi creşte cota de piaţă în Europa Centrală şi de Est – şi, recent, în Asia Centrală – prin creştere organică şi achiziţii. Am avut aceeaşi strategie şi în România timp de douăzeci de ani, dar nu am reuşit să atingem cota de piaţă dorită, aşa încât decizia managementului a fost să vindem aceste subsidiare. Acest pas permite grupului nostru să ţintească pieţe în care poate avea o prezenţă mult mai mare în viitor. Sunt convins că Banca Transilvania, ca lider de piaţă în România şi nou proprietar al OTP Bank România, va oferi numeroase oportunităţi clienţilor şi angajaţilor. Mulţumesc managementului şi echipei OTP Bank România pentru dedicare şi munca la standarde înalte pe parcursul a douăzeci de ani, timp în care OTP Bank România a fost un jucător stabil pe piaţă, cu contribuţii notabile şi standarde înalte privind serviciile financiare din România”, a spus Sándor Csányi, Preşedinte şi Director General, OTP Bank.

Integrarea va fi coordonată de Luminiţa Runcan, în calitate de Director General al OTP Bank România – după primirea aprobării din partea BNR pentru noua funcţie. Luminiţa Runcan are peste 30 de ani de experienţă în domeniul bancar, perioadă în care a avut o serie de poziţii de management la Banca Transilvania, printre care Director General Adjunct Trezorerie şi Director General Adjunct Managementul Riscului.

Din top management fac parte, de asemenea, Luca Rogojanu, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Creditare şi Administrare Risc, şi Constantin Mareş, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Digital la OTP Bank România.

În perioada integrării în Grupul Banca Transilvania şi până la fuziune, OTP Bank România şi Banca Transilvania, respectiv celelalte subsidiare îşi vor desfăşura activitatea independent. Etapa de tranziţie nu aduce schimbări imediate pentru clienţi, aşa încât pentru servicii, produse, consultanţă şi operaţiuni este necesar să se adreseze, în continuare, echipelor OTP Bank România şi ale celorlalte subsidiare.

Pe măsura parcurgerii de noi etape ale integrării, clienţii vor fi informaţi cu privire la toate noutăţile aduse de integrare. Banca Transilvania va continua angajamentele iniţiate de OTP Group faţă de Fundaţia Bethlen Gabor, cum sunt serviciile oferite bilingv clienţilor OTP Bank România, unde este necesar.

Partenerii Băncii Transilvania şi ai OTP Group Pentru succesul tranzacţiei, Banca Transilvania a colaborat cu Filip & Company, Barclays Bank Ireland PLC şi PwC România, iar OTP Group, cu CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang România şi Marea Britanie, Deloitte Advisory şi Management Consulting Plc.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici