ZF: Flip.ro, care vinde telefoane recondiţionate, a investit într-o şcoală proprie de tehnicieni

Flip.ro, un start-up local care intermediază vân­zarea şi cumpărarea de telefoane recondiţionate, a inves­tit într-o şcoală proprie de tehnicieni, prin care compania preia studenţi sau elevi care vor să devină tehnicieni, îi şcoleşte, iar ulterior o parte din ei rămân în cadrul companiei.

Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului ZF: Flip.ro, care vinde telefoane recondiţionate, a investit într-o şcoală proprie de tehnicieni

ZF: Flip.ro, care vinde telefoane recondiţionate, a investit într-o şcoală proprie de tehnicieni

„Pentru că zona aceasta de e­ducaţie suferă, am in­vestit in­clu­siv într-o şcoală proprie de teh­nicieni. Acesta este tot un ele­ment de inovaţie pentru că îi tre­cem prin tot ce înseamnă repa­ra­ţia unui telefon, sudură la micro­scop, dezasamblare şi asamblare a unor componente“, a spus Ni­colae Trofin, chief sales officer & business partnerships al Flip în cadrul summitului ZF ESG 2024.

Platforma atrage anual peste 100.000 de clienţi, iar din 2019 şi până astăzi a salvat peste 350.000 de tele­foane. Sunt peste 10.000 de com­pa­nii care s-au alăturat demersului Flip.ro şi au vândut flo­tele de telefoane către platformă, potrivit lui. „Au şi cum­părat, însă pentru noi, atunci când discutăm cu o companie, cel mai important este ca ei să înceapă să vândă telefoanele respective“, a spus el. Un studiu reali­zat de Flip pe un eşantion de câteva sute de companii arată că 50%-60% telefoanele angajaţilor rămân într-un sertar, ceea ce înseamnă generare de deşeuri.

El a mai spus că sunt mai multe categorii de telefoane pe care le preia platforma, de la cele pe care le recondiţionează şi le duce la încă două-trei cicluri de viaţă, adică la încă 5 ani în care pot să fie folosite dar există şi telefoane care au mici defecte şi pentru care platforma a găsit o piaţă de clienţi.

Flip a încheiat un program de buyback cu eMag, prin care clienţii îşi pot vinde telefonul vechi în regim buy back către Flip direct din platforma eMag şi primesc bani pentru achiziţia unui telefon nou. Programul funcţionează bine, dar încă este prea devreme pentru cifre şi concluzii, a subliniat el.

„Faptul căcineva îşi vinde telefonul prin intermediul Flip.ro, fie că este persoană sau companie, înseamnă că va contribui cu o amprentă de carbon cu 63% mai mică decât a unui telefon şi va prelungi viaţa unui dispozitiv. Scopul nostru este săfim experţi pe zona de recondiţionare şi de prelungire a vieţii dispozitivelor“

Inovaţia este o componentă importantă în businessul Flip, care s-a extins în patru ţări. România, Bulgaria şi Ungaria şi cel mai recent Greci, a mai subliniat el. Acţionarul majoritar al Flip este grupul eMag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici