- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ZF.Importurile de îngheţată cresc,iar producătorii locali se luptă se vândă în magazinele de cartier
- Analiză ZF. Radiografia pieţei de îngheţată: importurile cresc, iar producătorii locali se luptă se vândă în magazinele de cartier.
- În marile reţele ei sunt de multe ori „campionii mărcilor private“
ZF.Importurile de îngheţată cresc,iar producătorii locali se luptă se vândă în magazinele de cartier
România este printre primii zece producători de îngheţată din punctul de vedere al cantităţii, însă nu reuşeşte să îşi acopere necesarul de consum din fabricile locale astfel că se remarcă o creştere continuă a importurilor. Astfel, ultimele date de la Eurostat arată că valoare importurilor depăşeşte 70 de milioane de euro anual, în timp ce producţia a depăşit 95 de milioane de euro. Iar dacă producţia a suferit în ultimii ani fluctuaţii şi a cunoscut chiar şi ani de declin, importurile au mers pe un trend crescător, după cum arată datele biroului european de statistică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Biden se întâlnește cu Xi Jinping pentru ultima dată înainte de învestirea lui Trump. Ce discută cei doi lideri la Summit-ul APEC din Peru
-
Cum să te pregăteşti de criză. Ce pot businessurile să facă ca să treacă cu bine perioadele negre ale economiei?
-
Reacţii după moartea lui Bela Karolyi. „A rescris istoria gimnasticii mondiale”
-
Ceasul dat căpitanului care a salvat 700 de pasageri de pe Titanic, vândut cu 1,56 milioane de lire
Cei mai mari producători de îngheţată sunt Betty Ice, Alpin 57 Lux, Ice Dyp Balas, Top Gel Prod şi CICOM, iar dintre aceştia doar primii patru au peste 250 de angajaţi şi au dezvoltat în timp branduri puternice pe piaţă. Betty Ice este deţinută de Unilever, gigant care mai are şi în portofoliu branduri puternice precum Magnum, Carte D’Oro şi Ben & Jerry’s, care conform datelor ZF nu sunt produse pe plan local. Însă, conform datelor ZF, Unilever este liderul pieţei de îngheţată, iar preluarea Betty Ice a fost o mutare importantă în consolidarea acestei poziţii. Datele financiare ale fabricii Betty Ice nu sunt disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, iar Betty Ice Distribuţie, compania de distribuţie a îngheţatei a Unilever (inclusiv chioşcurile de îngheţată), a avut în 2023 o cifră de afaceri de 290 de milioane de lei. Pentru ceilalţi mari jucători care au activitate în sectorul îngheţatei precum Nestle şi Macromex nu sunt disponibile informaţii financiare doar pentru diviziile de îngheţată ale acestor companii. Pe de altă parte, Froneri Ice Cream, partenerul licenţiat al Nestle şi Mondelez pe piaţa de îngheţată, a avut în 2023 o cifră de afaceri de 81,7 milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Nestle are branduri precum Nirvana sau Aloma, în timp ce Mondelez deţine Milka şi Oreo, de exemplu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO