- Home
- Economic
- (28.02.2012, 11:37)
- Bogdan Stanescu
ZF POWER SUMMIT 12 - BERD: Problema sistemului energetic românesc este vechimea, cel mai simplu este să-l privatizaţi
Problema principală a sectorului energetic românesc este vechimea echipamentelor, iar cel mai simplu mod de a le moderniza este vânzarea către companii private, consideră Louis Borgo, Senior Banker în Departamentul Power and Energy al BERD.
Urmărește
468 afișări
ZF POWER SUMMIT 12 - BERD: Problema sistemului energetic românesc este vechimea, cel mai simplu este să-l privatizaţi
"Cel mai simplu de făcut este prin vânzarea către sectorul privat. Este important ca ţara să se concentreze să aducă investiţii în sector, să privatizeze şi să facă loc investiţiilor private. (...) Pe termen lung este important să privatizaţi, pentru ca sectorul să fie mai sănătos şi mai competitiv. La privatizări preţul nu ar trebui să fie elementul principal", a afirmat Borgo, prezent la seminarul ZF Power Summit, organizat de Ziarul Financiar.
El a adăugat că România trebuie să continue să privatizeze sectorul producţiei de electricitate, controlat predominant de stat, fie prin parteneriate public-private, fie prin listarea la bursă.
Guvernul a anunţat deja un program de privatizări pentru acest an, luând în calcul atât parteneriatele public-private, cât şi plasarea pe piaţa de capital a unor pachete minoritare de acţiuni ale unor companii de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Infotrafic:traficul rutier este îngreunat pe mai multe şosele importante din România din cauza ceţii
-
Transnistria reduce întreruperile de curent, dar criza energetică persistă. Gazul rusesc rămâne miza conflictului
-
Avertizări meteo de ceaţă în sud-estul României şi de vânt puternic în nord-vest
Întrebat dacă BERD este interesată să cumpere acţiuni la vreo companie de stat care va fi listată la bursă, Borgo a menţionat producătorul de gaze Romgaz şi producătorul de energie Hidroelectrica, două dintre cele mai mai companii din România.
Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI să vândă acţiuni reprezentând câte 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz şi 10% din Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi OMV Petrom.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe