COMENTARIU Lelia Munteanu: Democraţii nu dau nici o şansă Americii şi lumii

Urmărește
1394 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Democraţii nu dau nici o şansă Americii şi lumii

COMENTARIU Lelia Munteanu: Democraţii nu dau nici o şansă Americii şi lumii

Starea foarte şubredă de sănătate a preşedintelui Biden - evidentă nu doar în confruntarea cu Biden, ci şi în recenta deplasare în Europa – nu pare deloc a-i face pe Democraţi să îşi schimbe candidatul la prezidenţiale. Şi nu sunt în joc doar despre interesul candidatuluiul, nici interesul partidului. 

În interviul din urmă cu câteva zeci de ore, Joe Biden şi-a exprimat dorinţa de a rămâne în cursă, deşi – dată fiind situaţia sa – nu domnia sa ar trebui pus în situaţia de a decide. Faptul că îşi minimalizează singur gravitatea condiţiei psiho-somatice nu i se poate imputa chiar din acest motiv. Însă faptul că familia o minimalizează tragic, faptul că fac asta şi colegii de partid, între care doi foşti preşedinţi, Obama şi Clinton, această orbire este de neînţeles şi de neacceptat, când este vorba despre cel mai important şi mai solicitant job din lume – de preşedinte al Statelor Unite.

Astfel stând lucrurile, la Convenţia Democraţilor din august Biden are asigurate suficiente voturi ale delegaţilor încât să capete nominalizarea. Ceea ce îl va aduce pe Trump, în ianuarie 2020, din nou în Biroul Oval. Cu ce consecinţe interne, încă nu s-a exprimat limpede. Cu ce consecinţe globale, autointitulatul „geniu stabil" ne-a prevenit: tăierea  ajutoarelor americane pentru Ucraina, anularea angajamentelor SUA faţă de NATO, mână liberă premierului Netanyahu în războiul din Gaza şi într-un viitor război cu Libanul plus în toate catastrofele pe care aceste demersuri le vor atrage asupra Orientului Mijlociu. Nemaiamintind relaţia echivocă pe care o va stabili Trump cu China.

Cu patru luni înainte de alegeri, fruntaşii Partidului Democrat nu dau semne să înţeleagă că de decizia lor atârnă nu doar destinul Americii, ci al lumii întregi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici