COMENTARIU Lelia Munteanu: Fragilitatea memoriei

Lui Irvin D. Yalom, unul dintre psihiatrii mei preferaţi, îi place să-şi spună vindecător. Are astăzi 93 de ani şi 58 de zile. Anunţase, cu multă vreme în urmă, că îşi va încheia opera cu romanul "Problema Spinoza" (tulburător de frumos şi de crud). Nu s-a ţinut de cuvânt. A mai scris în 2015 o carte de poveşti (nimic peiorativ) despre psihoterapie.

Urmărește
1397 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Fragilitatea memoriei

COMENTARIU Lelia Munteanu: Fragilitatea memoriei

Trebuie să adaug şi că Yalom este un psihiatru existenţialist (mai mult de atât nu se poate).

Unde vreau să ajung şi ce urmăresc? Vreau să ajung la acel citat din Nietzsche (foto), pe care îl repetă des Vindecătorul. Urmăresc să vi-l înşurubez temeinic în minte. Iată-l:

"Memoria spune: <Am făcut asta>. Mândria răspunde: <Nu se poate să fi făcut asta>. În cele din urmă, memoria cedează".

Yalom ţine să adauge imediat: "E mereu şocant când îţi dai seama de fragilitatea memoriei...".       

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici