COMENTARIU Lelia Munteanu: Girafa – o cămilă indiscretă

Sunt lucruri care trebuie să rămână nedescoperite.

Urmărește
784 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Girafa – o cămilă indiscretă

COMENTARIU Lelia Munteanu: Girafa – o cămilă indiscretă

În fiecare an, cam pe vremea asta, deschid cartea lui Ryszard Kapuściński (“Abanos”) şi citesc, cu acelaşi interes, simptomele malariei. Le am pe toate: “Primul semn (…) este neliniştea interioară, pe care începem s-o simţim brusc şi fără un motiv clar. Parcă ni s-a întâmplat ceva, ceva rău (…). Apoi, curând, ne cuprinde un soi de răceală, ca un marasm, o totală slăbiciune. Totul ne enervează. Înainte de orice, ne supără lumina, nu suportăm lumina. Ne supără toţi din jurul nostru, vocile lor ridicate, mirosul lor nesuferit, atingerea lor aspră (…). Pe neaşteptate, ne cuprinde frigul. Un frig polar, arctic”. Fix aşa. 

A devenit un soi de ritual: după ce închid tacticos cartea, mă întreb, ca de fiecare dată, cine a făcut geniala observaţie “girafa e o cămilă indiscretă”. Nu-mi doresc să aflu. Sunt lucruri care trebuie să rămână nedescoperite.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici