- Home
- Editorialiștii
- (06.01.2022, 22:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Lelia Munteanu / Prof. Segal: Omicronul va asigura imunitatea de turmă, chiar şi pentru Delta. Dar poate apărea o nouă tulpină...
Mult-aşteptata conferinţă din această seară a profesorului israelian Eran Segal (foto) s-a numit „Valul Omicron” şi a fost susţinută online pentru participanţii la Proiectul 10K desfăşurat sub egida prestigiosului Institut Weizmann din Tel Aviv.
Urmărește
8913 afișări
COMENTARIU Lelia Munteanu / Prof. Segal: Omicronul va asigura imunitatea de turmă, chiar şi pentru Delta. Dar poate apărea o nouă tulpină...
Studiul 10K cercetează apariţia bolilor în viitor. Cuprinde cel puţin 10.000 de participanţi - 10K - şi va dura 25 de ani. (Abia aştept rezultatele!)
Conferinţa a durat o jumătate de oră. În final, Segal a răspuns la trei-patru întrebări, dintre zecile care i-au fost adresate.
Aşteptând anul 2047, sintetizez rapid câteva idei şi propuneri formulate de expertul de la Weizmann care ţin de prezentul imediat:
1. La întoarcerea din străinătate, în afară de testul PCR după aterizare, e nevoie de un test suplimentar, în a treia zi, pentru a putea elimina o evantuală contaminare cu o zi-două înainte de zbor. Evident, aceste trei zile ar trebui să fie de izolare la domiciliu, chiar dacă testul de pe aeroport este negativ.
(Prof. Gilly Regev de la Tel HaShomer susţine lucrul acesta de cel puţin un an. Abia acum se pune în aplicare în Israel).
2. Deşi în valul Omicron (V) Israelul va depăşi cam de 4 ori numărul de contaminaţi zilnic comparativ cu valul IV, în ce priveşte bolnavii în stare gravă valul IV nu va fi depăşit. Ceea ce înseamnă că:
a) Nu e nevoie de lockdown, în sensul în care un lockdown nu ar reduce substanţial numărul de contaminări, care oricum, va fi mare.
b) Restricţiile referitoare la aglomerări de oameni (spectacole, meciuri) nu ar reduce substanţial numărul de contaminări, care oricum, va fi mare.
3. Când se va sfârşi valul V în Israel? În primele valuri (I-III), singura armă a fost lockdown-ul. În valul IV, arma a fost vaccinul. Valul Omicron, valul V, se va opri de la sine, printr-o formă de imunitate de turmă, în aproximativ trei săptămâni.
Deşi nu se ştie, din cauza schimbării politicii de testare, prof. Segal presupune că, peste o săptămână, Israelul va avea peste 60.000 de pozitivi. În ultimele 24 de ore s-au raportat 16.115 de cazuri noi.
În valul IV, Delta, În Israel au fost 500.000 de contaminaţi. În valul Omicron, modelele statistice vorbesc de 1-2 milioane, ceea ce va ridica imunitatea generală şi va opri valul.
4. Ce va urma? Nu ştim. Este clar că Omicron va asigura o imunitate un timp, chiar şi pentru Delta. Dar poate apărea o nouă tulpină.
5. A treia doză de vaccin, booster-ul III, a ajutat foarte mult împotriva îmbolnăvirii cu forme grave de Covid-19. Despre booster-ul IV nu ştim încă nimic. Tot ce ştim este că orice booster ridică nivelul de anticorpi, ceea ce va face şi a patra doză de vaccin. Având în vedere rata mare de contagiune a Omicronului (unul din 4-5 israelieni se va contamina cu Omicron) e logic să considerăm că a patra doză de vaccin va uşura situaţia celor care s-au îmbolnăvit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe