COMENTARIU Lelia Munteanu: Trăim de parcă nu vom muri niciodată şi murim de parcă n-am fi trăit niciodată

Urmărește
18562 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Trăim de parcă nu vom muri niciodată şi murim de parcă n-am fi trăit niciodată

COMENTARIU Lelia Munteanu: Trăim de parcă nu vom muri niciodată şi murim de parcă n-am fi trăit niciodată

Tenzin Gyatso este, de 89 de ani şi 33 de zile, reîncarnarea celui de-al 13-lea Dalai Lama.

Al 14-lea Dalai Lama este şi el, ca predecesorii săi, o manifestare a Avalokitesvarei, Bodhisattva Compasiunii. Este, în terminologia noastră, Întâistătătorul budismului tibetan. Trăieşte în exil în India, la Dharamshala.

Îi place să se considere un simplu călugăr, nu un lider spiritual şi temporal, de aici îi vin seninătatea şi detaşarea. "Dacă o problemă poate fi rezolvată, dacă o situaţie este de aşa natură încât putem face ceva în privinţa ei, atunci nu este nevoie să ne faceţi griji. Dacă nu se poate repara, îngrijorarea nu ne ajută. Nu avem niciun beneficiu să ne facem griji".

Dar Sfinţia Sa (este, conform preceptelor, chiar un sfânt în viaţă) ştie bine şi în profunzime pe ce lume trăieşte: "Oamenii îşi sacrifică sănătatea, ca să facă bani. După care îşi cheltuie banii, ca să-şi recupereze sănătatea. Sunt atât de îngrijoraţi de viitor, încât nu se pot bucura de prezent. Rezultatul e că nu trăiesc nici în prezent, nici în viitor. Trăiesc de parcă nu vor muri niciodată şi mor de parcă n-ar fi trăit niciodată".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici