COMENTARIU Lelia Munteanu: Trump profeţeşte din nou dispariţia Israelului în doi ani, dacă nu va ajunge preşedinte

Cât a fost preşedinte, demersurile şi declaraţiile sale în legătură cu Israelul, iniţiativele ginerelui său, Jared Kushner, pot fi măsurate pe o scală de la prostie la catastrofă.

Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Trump profeţeşte din nou dispariţia Israelului în doi ani, dacă nu va ajunge preşedinte

COMENTARIU Lelia Munteanu: Trump profeţeşte din nou dispariţia Israelului în doi ani, dacă nu va ajunge preşedinte

Acum, în calitate de candidat pentru al doilea mandat, @realDonaldTrump - deşi susţinut asiduu de premierul Netanyahu şi de lobby-ul acestuia din Statele Unite – trage un semnal de alarmă echivalent cu o rachetă Hamas: „Dacă nu câştig aceste alegeri – iar evreii ar avea mult de-a face cu asta, pentru că 60 la sută votează pentru inamic – Israelul va înceta să mai existe în doi ani".

Din dezbaterea cu Kamala Harris, ideea a devenit un laitmotiv al comapaniei electorale a autointitulatului "geniu foarte stabil".

Vorbirea citată mai sus e cea mai proaspătă şi e rostită ieri de la tribuna conferinţei influentei organizaţii non-profit numite Consiliul Israeliano-American. La conferinţă, Trump a însoţit-o pe doamna Miriam Adelson,  văduva celebrului magnat al cazinourilor, Sheldon Adelson, unul dintre marii donatori ai Republicanilor. Sheldon Adelson donase şi în campania precedentă a lui Trump aproximativ 100 de milioane de dolari, dar a fost şi cel mai generos sponsor al premierului Netanyahu (i-a pus la dispoziţiei, între altele, "Israel Hayom", cotidianul cu cel mai are tiraj din Israel).

Nu e de mirare că evreii americani infuenţi (financiar şi politic) votează în majoritate cu Democraţii. Preşedintele Biden, sionist declarat, a sprijinit din 7 octombrie Israelul cum n-a făcut-o nici un preşedinte american înaintea sa.

Nu e de mirare nici că influenţa lui Netanyahu în rândul evreilor americani scade, după grozăviile acestor 350 de zile de război în Gaza. Faptul că revenirea lui Trump la Casa Albă îi va da mână liberă şefului celui mai extremist guvern din istoria ţării îngrijorează pe tot mai mulţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici