- Home
- Editorialiștii
- (30.12.2021, 20:13)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram. Alexandru Rafila, fost specialist, actual politruc
Urmărește
15979 afișări
COMENTARIU Sorin Avram. Alexandru Rafila, fost specialist, actual politruc
Fără să îşi dorească asta, Alexandru Rafila mai are un pic şi ocupă primul loc în clasamentul dezamăgirilor publice din ultimii 30 de ani. Cu coroana strălucitoare de reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu costumul fără urme de scame, pe care au avut grijă să le culeagă admiratorii săi, cu masca chirurgicală purtată regulamentar şi cu fraze atent selecţionate din bagajul de cuvinte pe care-l poartă pe umăr la conferinţele de presă, domnul Rafila părea omul potrivit la locul potrivit. Locul fiind scaunul de ministru al Sănătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Numai că trimisul OMS-ului pe pământ românesc, specialistul în politici de sănătate publică şi omul care avea soluţii la toate problemele legate de pandemie odată ajuns ministru al Sănătăţii demonstrează că nu este altceva decât un vorbete. Din înalta funcţie omesistă, domnul Rafila explica cu calm cum trebuie făcut ca să fie bine şi să nu fie rău. După ce s-a înregimentat politic, social-democratul Rafila a devenit şi mai vocal.
De pe margine, Alexandru Rafila arăta a specialist care are soluţii. Însă, odată instalat în funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila demonstrează că nu este altceva decât un politruc. Unul care spune că ar vrea, dar că nu se poate, şi care promite că va face. Numai să existe puţintică răbdare.
Certificatele verzi despre care vorbea domnul Rafila pe vremea când chibiţa de pe margine îi însoţesc în prezent pe caii verzi care aleargă pe pereţi.
În ceea ce priveşte campania de vaccinare, aceasta este moartă şi îngropată la sute metri în pământ. Cu toate acestea, vorbetele Rafila promite că o va readuce la viaţă, însă nu spune clar cu cine, cum şi când.
De când a debutat pandemia, domnul Rafila nu şi-a plimbat preţiosul trup încostumat prin ţară pentru a lua pulsul pacientului, care este sistemul medical românesc. Un sistem în care direcţiile de sănătate publică nu au personal, bani şi suficientă putere, în care directorii de spitale sunt numiţi pe criterii numai de primari şi de preşedinţii de consilii judeţene ştiute, şi în care coordonarea locală ori judeţeană există, dar lipseşte cu desăvârşire.
Domnul Rafila doar şi-a mutat preţiosul trup dintr-un studio tv în altul şi de la sediul de partid la Palatul Victoria ori la Ministerul Sănătăţii.
După aproape doi ani de când spune ce ar trebui să se facă, Alexandru Rafila ar fi trebuit să pună în aplicare toate ideile sale imediat ce a fost cooptat în Guvern. Ar fi trebuit.
Alexandru Rafila pare hotărât să demonstreză că este cât se poate de adevărat că teoria ca teoria, dar că practica ne omoară. Dar şi că dacă funcţia de ministru o refuza, specialist rămânea.
Alexandru Rafila a fost prezentat ca o mare speranţă, dar pare să calce pe urmele marilor dezamăgiri. Şi asta pentru că după ce s-a văzut cu legitimaţia de ministru în buzunar şi-a dat jos haina de specialist care pretinde să este pentru a o îmbrăca pe cea de politruc.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe