- Home
- Editorialiștii
- (29.10.2023, 13:14)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram: Burse de merit pentru elevi de nota 2, normale în ”România educată”, ţara care promovează ”meritocraţia”
Urmărește
1264 afișări
Fost profesor de Fizică, Iohannis a promovat conceptul „România educată”
În ”România educată” al cărei părinte este cel despre care există zvonuri că ar fi profesor de fizică, dar despre care se ştie cu certitudine doar că a fost adjunct al unui inspectorat şcolar şi primarul unui municipiu reşedinţă de judeţ, iar în prezent este preşedintele unei ţări de la periferia Uniunii Europene, se oferă burse de merit şi elevilor cu medii de 6, de 5, de 4 şi chiar de 2.
Premierul ţării de la periferia UE, Marcel Ciolacu, a părut surprins să afle aşa ceva, cu toate că domnia sa conduce un partid care se află la putere de o vreme, şi nu de alaltăieri. După ce i-a trecut momentul de uluială, domnul Ciolacu a cerut să se intervină în cel mai scurt timp posibil pentru a îndepărta această anomalie: „Am văzut situaţia total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit! Aşa ceva este inadmisibil! Am discutat cu doamna ministru Deca şi cu sindicatele. Şi aştept cât mai repede o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară”.
Cei care l-au ajutat pe părintele programului ”România educată” să-şi vadă visul devenit realitate şi să-şi asigure, astfel, un loc în cartea de istorie a Ţării, nu s-au gândit de şapte ori înainte de a decide că bursă de merit trebuie să primească 30% din elevii dintr-o clasă. Cei care au gândit şi aprobat o asemenea aberaţie nu au luat în calcul mai multe scenarii fiindcă probabil nu au jucat şah în viaţa lor, ci doar table, acolo unde numai dai cu zarul şi trebuie să ştii să numeri până la 6.
Cum la vârful sistemului de educaţie din România sunt numai doamne parfumate şi domni cu barba de o zi care sunt abonaţi ai simpozioanelor la care permisul de intrare îl reprezintă limba de lemn de cireş proaspăt şlefuită s-au avut în vedere doar unităţile de învăţământ în care elevii de nota 8 nu sunt băgaţi în seamă de colegii lor, care au toţi de la 9 în sus. Însă, în ţara în care învăţământul este obligatoriu până în clasa a XII-a sunt şi licee tehnologice la care intră şi cei care abia ştiu să-şi scrie numele şi care la examene nu reuşesc să ia mai mult de un 2.
Tot auzim că în România ar trebui să funcţioneze principiul meritocraţiei. Însă, în loc de meritocraţie avem ”meritocraţie”, în condiţiile în care şi dacă ai media 2 poţi primi bursă de merit doar pentru ”meritul” de a fi prezent la ore. Nici nu este de mirare că astfel de elevi primesc bursă de merit într-o ţară în care tot felul de semidocţi sau chiar sfertodocţi au fost promovaţi în funcţii de conducere pentru că au avut ”meritul” de a alege naşii potriviţi sau partidul potrivit.
Pe lângă sărbătorile legale legate de weekend-uri cu ”punţi”, nenumăratele vacanţe, ”Şcoala verde”, ”Şcoala altfel” şi ”Şcoala defel”, ”România educată” a venit şi cu aceste burse de merit care ajung la elevi pentru care chimia, fizica, matematica, biologia şi celelalte obiecte de studiu reprezintă nişte ciudăţenii care-i frânează din drumul lor către cariera de influencer, fotbalist, interpret de muzică populară, cântăreţ de trap sau muncitor necalificat în străinătate. Nici nu e de mirare dacă te uiţi măcar şi în treacăt la aceşti ”meritocraţi” care ne conduc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe