- Home
- Editorialiștii
- (24.05.2022, 14:40)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram: Cine ne apără de medicii care trebuie să meargă la medic?
Un medic de boli infecţioase a fost internat la Psihiatrie, după ce ar fi agresat o pacientă şi două asistente medicale. Medicul Andi Radu Agrosoaie este cel care a anunţat pe reţelele de socializare apariţia unui caz de variolă a maimuţei la o pacientă internată la Spitalul Municipal Rădăuţi. Informaţia fost negată de Direcţia de Sănătate Publică şi mai apoi de Ministerul Sănătăţii în baza dovezilor puse la dispoziţie de şefa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Rădăuţi, dr. Angelica Popescu, adică de şefa dr. Agrosoaie. Pacienta la care face referire cel care a reacţionat violent atunci când a fost demarată o anchetă de către conducerea spitalului are, de fapt, varicelă.
Urmărește
6243 afișări
Sursa foto: Facebook Andi Radu Agrosoaie
Informaţiile lansate de domnul Agrosoaie au avut un puternic impact asupra opiniei publice din România, pentru că ele au fost făcute de un medic infecţionist, adică de un specialist, şi nu de un stomatolog, de o infirmieră ori de un pacient de profesie zugrav, vecin de pat cu doamna cu varicelă. Venind de la un medic infecţionist, informaţiile au avut credibilitate. Chiar dacă Ministerul Sănătăţii a infirmat diagnosticul fluturat de medic pe reţelele de socializare, o undă de neîncredere tot rămâne. Dacă doctorul a spus adevărul, iar ministerul vrea să muşamalizeze situaţia? Şi dacă domnul Agrosoaie a fost internat pentru a i se închide gura şi pentru a fi decredibilizat?
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Numai că doctorul Andi Radu Agrosoaie are un trecut suspect. În cadrul unui interviu realizat cu secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, dr. Irina Badrajan, am aflat că la cei 47 de ani ai săi, doctorul a avut nu mai puţin de opt locuri muncă, şi ”eu bănuiesc că a plecat oarecum forţat de împrejurări, pentru că cei de-acolo şi-au dat seama cam ce se întâmplă, iar el sigur n-a agreat să-şi facă un consult”.
Că domnul doctor este un ciudat o demonstrează şi postările de pe pagina sa de socializare. Iată una dintre ele: ”Imagini cu drept de Proprietate Intelectuală, Andi Radu AGROSOAIE, adică pe româneşte NU pot fi utilizate in presa fără acordul subsemnatului... În atenţia potenţialilor hoti de idei si imagini. Raportul de gardă, Spitalul Municipal Sf. Doctori fără de Arginti, COSMA si Damian, Rădăuţi Suceava. Erupţie de aspect pox-like. Evolutie bună clinică si biologică după iniţierea terapiei ANTIVIRALE, IMUNOMODULATOR fiziologic, terapie suport pentru sistemul imunitar. Pas..langa Pas. Epidemiologia, salvează România. Multumesc, dragi prieteni pentru ajutor. Sunt bine. Mesajul meu: grija la sanatate, bolile infecţioase atacă imunodeprimatul”.
Conform medicului Badrajan, nu poţi obliga pe nimeni să facă un consult psihiatric: ”E liber consimţit, şi de obicei persoana respectivă nu agreează consultul. Când are manifestări nelalocul lor se consideră normală şi îi consideră pe ceilalţi nebuni. Noi am avut nenumărate asemenea situaţii în care nu am avut nici un fel de putere pentru a determina un consult psihiatric care să-i scoată din sfera medicală, unde reprezintă un pericol. Legislaţia prevede pentru toată lumea un liber consimţământ”.
Irina Badrajan consideră că, dat fiind faptul că lucrează într-un sector atât de sensibil, de care depinde sănătatea şi viaţa oamenilor, ar fi necesare controale psihiatrice pentru medicii cu un comportament ciudat: ”În sectorul medical ar trebui o măsură în a ne asigura că cei care ne îngrijesc sănătatea sunt valizi din punctul ăsta de vedere”.
Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava spune că spitalul îl poate da afară pe medic din cauza comportamentului său, însă nu îi poate lua dreptul de liberă practică, aşa că acesta se poate angaja în altă parte: „Noi, Colegiul Medicilor, nu avem nici o posibilitate să intervenim atâta vreme cât nu face o boacănă foarte mare în care să fie sancţionat, dar nu prin interzicerea dreptului de liberă practică. Dreptul de liberă practică poate fi ridicat de colegiu, dar în cazuri cu totul şi cu totul speciale”.
De ce un medic trebuie lăsat să ajungă până acolo încât să facă o ”boacănă foarte mare” pentru a fi lăsat fără dreptul de liberă practică? De ce trebuie să se ajungă până la moartea unui pacient ori până la schilodirea acestuia pentru ca un medic să nu mai poată profesa? De ce acolo unde se consideră că este cazul nu este obligatoriu consultul psihiatric al medicilor? Nu vorbim despre un instalator care schimbă o ţeavă ori despre un electrician care înlocuieşte o siguranţă şi care îşi poate îndrepta uşor greşeala în cazul în care comite una, ci de oameni care fac operaţii pe cord deschis, care au de-a face cu o fractură de picior sau care prescriu reţete unor suferinzi de hepatita C.
Şi de ce un medic care a făcut o boacănă mică şi şi-a pierdut postul de la spitalul din Rădăuţi se poate muta liniştit la spitalul din Focşani sau la cel din Filiaşi, unde o poate lua de la capăt cu boacănele?
Cine ne apără, totuşi, de medicii care trebuie să meargă la medic? La medicul psihiatru, se înţelege.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea / Biserică, militărie şi geopolitică: În 1792, generalul Suvorov a fondat Tiraspolul. În 2022, ministrul Şoigu cere Patriarhiei Ruse să-l ridice în rîndul sfinţilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian