- Home
- Editorialiștii
- (14.12.2021, 13:54)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram. Cioloş şi Danileţ, promotorii statului de drept pe TikTok
Urmărește
3905 afișări
În România, statul de drept este în pericol, strigă în cor Dacian Cioloş, Dan Barna şi Iulian Bulai. Excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură a venit la fix, după o lungă perioadă în care apărătorii statului de drept şomau, nemaiavând ocazia de a se văicări şi de a merge cu pâra la Bruxelles. Dan Barna a anunţat că USR va sesiza Comisia Europeană în legătură cu decizia CSM de a-l scoate din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ. Iulian Bulai a promis că acest caz va ajunge la cunoştinţa Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Dacian Cioloş vede eliminarea lui Cristi Danileţ din sistem ca începutul distrugerii Justiţiei de către coaliţia PNL-PSD-UDMR.
Totuşi, ori lăsăm Justiţia să fie independentă, ori nu o lăsăm? Sau o lăsăm de capul ei numai atunci când ne convine, iar când nu ne convine spunem că acţionează la comanda unei anumite părţi a clasei politice? Ce se întâmplă acum cu Consiliul Superior al Magistraturii s-a întâmplat în nenumărate rânduri cu Curtea Constituţională a României.
Când aţi tăiat frunze ultima oară, domnule Cioloş? Nu, nu frunze la câini, ci când aţi tăiat frunze din gardul viu pentru un videoclip pe care să îl încărcaţi pe TikTok? Sau când v-aţi filmat exersând lovituri de karate într-un bazin cu apă, pentru acelaşi TikTok? Şi dumneavoastră aţi fi putut să o faceţi pentru a demonstra cât sunteţi de gospodar şi cât de bine sunteţi pregătit de luptă, că doar sunteţi om politic. Iar ca om politic puteţi sta şi în cap şi puteţi face şi tumbe pentru a impresiona un anumit segment al electoratului. Şi vă puteţi afişa chiar şi pe TikTok, cu toate că este vorba despre o reţea de socializare chineză, iar China este rea, după cum ni se tot repetă de către apărătorii statului de drept.
În cazul lui Cristi Danileţ, lucrurile stau cu tot altfel. Domnul Danileţ este judecător, iar funcţia îl obligă la reţinere şi la decenţă. Ni se tot spune că judecătorii au salarii şi pensii uriaşe pentru că sunt supuşi unor constrângeri, astfel încât să nu le fie afectată integritatea şi credibilitatea. Adică, aceştia nu pot lucra în alte părţi. Dar se scălâmbăi alături de tineri din toată lumea, care se prostesc în faţa camerelor de luat vederi în goana după like-uri pe TikTok? Este normal ca Cristi Danileţ să fie coleg de TikTok cu toţi maneliştii care umblă după fani?
Oare cum ar putea domnul Danileţ să dea ochii în sala de judecată cu un tânăr care a furat o bicicletă şi cu care se ştie de pe TikTok? Tânărul ştiindu-l de la tăiatul gardului viu cu drujba, iar judecătorul cunoscându-l ca băiatul care a provocat hohote de râs atunci când i-a pus piedică din spate unei colege de clasă. Şi cum ar judeca domnul Danileţ cazul unui manelist vedetă pe TikTok acuzat că a produs un accident de circulaţie? Dacă l-ar comanda prea aspru, domnul Danileţ nu ar putea fi bănuit că s-a răzbunat pentru că respectivul are mai multe like-uri decât dumnealui?
Cristi Danileţ spune că va contesta decizia pe care o consideră nedreaptă fiindcă ”este fix viaţa mea privată, pentru care nu înţeleg să dau socoteală nimănui”. Este trist când un judecător care a fost şi membru CSM nu a înţeles că un judecător nu este judecător numai de la 08.00 la 16.00 şi doar de luni până vineri, ci este judecător non-stop. Cei care râd sau care plâng văzând videoclipurile lui Cristi Danileţ, care crede că are un simţ al umorului la fel de dezvoltat ca cel al dreptăţii, nu se uită la Cristi Danileţ pentru că este Cristi Danileţ, ci pentru că este judecătorul Cristi Danileţ. Iubitorii statului de drept nu s-au uitat seara la telvizor pentru a-i sorbi vorbele lui Cristi Danileţ, ci pentru a-i sorbi vorbele judecătorului Cristi Danileţ. Seara, la televizor, domnul Danileţ tot judecător este, chiar dacă şi-a terminat programul de lucru.
Dacă statul de drept stă într-un judecător exclus din magistratură pentru că s-a scălâmbăit pe TikTok în încercarea de a-şi hrăni ego-ul cu nişte like-uri şi de a impresiona nişte studente la Drept atunci este grav. Foarte grav.
Partea bună pentru statul de drept este că, fiind în afara magistraturii, Cristi Danileţ va avea şi mai multă libertate de mişcare, care-i va permite să-l apere cu mult mai multe mijloace. De pildă, Dacian Cioloş l-ar putea invita pe Cristi Danileţ în USR, pentru a-i oferi platforma unui partid dedicat statului de drept. Dacă acesta ar accepta, USR ar avea numai de câştigat. În primul rând, USR se va putea lăuda cu cooptarea unui specialist recunoscut în apărarea statului de drept, iar în al doilea rând partidul va putea fi promovat intens pe TikTok de un adevărat profesionist. Ca să nu mai spunem că USR şi Cristi Danileţ ar putea promova şi statul de drept pe TikTok, pentru că acesta trebuie cunoscut, iubit şi apărat inclusiv de tinerii care visează să ajungă vedete şi de maneliştii care speră să prindă cât mai multe petreceri la care banii să curgă fără număr, fără număr, fără număr.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe