- Home
- Editorialiștii
- (04.12.2021, 20:39)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram: Florin Cîţu, şi fără scaun, şi fără fotoliu
Urmărește
20127 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
”Dacă văd derapaje la buget merg în PNL să vedem dacă mai continuăm cu PSD. Nu este o coaliţie cu cec în alb!”, a spus Florin Cîţu la televizor. O declaraţie care, însă, nu are absolut nici o valoare, pentru că fostul căpitan al ”echipei câştigătoare” a fost trecut pe banca de rezerve şi sunt slabe şanse ca acesta să mai prindă vreodată un post de titular. Ba, mai mult, acesta ar putea să fie eliminat din lot, după modelul Ludovic Orban, şi el fost premier şi preşedinte PNL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Klaus Iohannis l-a folosit pe Florin Cîţu pentru a scăpa de Ludovic Orban şi de USR, şi acum acesta nu-i mai este de niciun folos.
Premierul Nicoale Ciucă nu are de ce să asculte de Florin Cîţu, pentru că nu acesta l-a pus în funcţie, ci Klaus Iohannis.
Cei patru prim-vicepreşedinţi ai partidului, care au fost împinşi de la spate de Klaus Iohannis să-l facă pe Florin Cîţu preşedinte de partid, nu au nicio datorie faţă de Florin Cîţu. Din contră, acesta le este dator.
Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur, care este preşedinte al PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, are treabă cu Guvernul condus de Nicolae Ciucă, şi nu cu Senatul în fruntea căruia se află Florin Cîţu. La fel şi prim-vicepreşedintele Iulian Dumitrescu, care este preşedinte al PNL Prahova şi al Consiliului Judeţean Prahova. Dacă cei doi reuşesc să facă rost de fonduri pentru judeţele pe care le conduc, dar şi pentru celelalte judeţe în care PNL-ul se află la butoane, atunci PSD-ul mai poate să ”derapeze” din când în când, cu condiţia să nu dea cu guvernarea de gard.
Cel de-al treilea prim-vicepreşedinte, ministrul de Interne Lucian Bode, este preocupat să nu-i iasă din cuvânt premierului Nicolae Ciucă, dar şi celui care l-a cocoţat în funcţii, primarul Clujului, Emil Boc. Iar dacă domnul Boc este mulţumit de alocările bugetare pentru Cluj, altceva nu-l interesează.
În ceea ce-l priveşte pe cel de-al patrulea prim-vicepreşedintele, europarlamentarul Rareş Bogdan, acesta este prea ocupat cu vorbitul fără rost şi cu asortatul batistelor cu sacourile ca să se uite la ce spune Florin Cîţu. Başca faptul că domnul Bogdan nu ar îndrăzni să facă ceva care i-ar putea deranja pe Klaus Iohannis şi pe Emil Boc.
Florin Cîţu încă nu a înţeles sau se face că nu înţelege că încă mai deţine funcţiile de preşedinte al PNL-ului şi al Senatului doar pentru că adevăratul căpitan al ”echipei câştigătoare”, Klaus Iohannis, şi PNL s-ar fi umplut de penibil dacă la numai câteva săptămâni de la finalul ”Festivalului democraţiei” l-ar fi abandonat pe cel distribuit în rolul principal.
În cazul în care Florin Cîţu ar merge ”în PNL să vedem dacă mai continuăm cu PSD” acesta ar merge degeaba. Ei, nu chiar degeaba, pentru că i s-ar putea spune că dacă nu se potoleşte şi continuă să creeze turbulenţe în cadrul coaliţiei de guvernare, atunci va trebuie să predea şi scaunul de preşedinte al PNL, şi fotoliul de preşedinte al Senatului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe