COMENTARIU Sorin Avram: Preoţii ortodocşi, rugăciuni la vreme de secetă pedologică şi la vreme de secetă de idei

În contextul secetei care a supt pământul de ultima picătură de apă în unele regiuni ale ţării, Biserica Ortodoxă Română i-a trimis pe preoţi pe teren: ”În contextul foarte îngrijorător, creat de seceta care afectează masiv agricultura şi alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor . Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului”.

Urmărește
1747 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Preoţii ortodocşi, rugăciuni la vreme de secetă pedologică şi la vreme de secetă de idei

COMENTARIU Sorin Avram: Preoţii ortodocşi, rugăciuni la vreme de secetă pedologică şi la vreme de secetă de idei

Patriarhia Română a comunicat că în această situaţie critică este necesar să se solicite ajutorul lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu „face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi” (Matei 5, 45).

Întrebat despre eficienţa slujbelor religioase, ministrul Agriculturii, Petrea Daea, a spus că „orice măsură pe care o înţelege mintea umană şi comportamentul individual este folosită în disperarea aceasta pe care o avem în ţară şi mă îngrijorează şi pe mine, şi pe fiecare dintre noi. Orice am face pentru binele ţării e binevenit”.

Poate că Biserica Ortodoxă Română nu ar fi trebuit să aştepte să vină seceta pedologică pentru a le cere preoţilor să se roage pentru ca pământul să rodească. Patriarhia ar fi trebuit să reacţioneze cu mulţi ani în urmă, în momentul în care au văzut că terenurile agricole au început să fie lăsate nelucrate. Preoţii ar fi trebuit să se roage la Dumnezeu să le dea minte oamenilor care se bat la crâşmă ori în instanţă pentru două palme de pământ, în loc să lucreze terenurile pe care le au. Ar fi trebuit să se roage să le dea minte şi celor care începuseră să fure ţevile din sistemele de irigaţii şi să le arunce în curte, pe principiul ”să fie acolo şi să nu trebuiască”.
Patriarhia Română ar fi trebuit să-i scoată pe preoţi din lăcaşurile de cult şi să-i trimită să ţină slujbe la Palatul Cotroceni, la Palatul Victoria şi la Ministerul Agriculturii pentru a combate seceta de idei care a împiedicat apariţia unor recolate bogate de idei care să dezvolte sectorul agricol.

Ar fi fost nevoie de rugăciuni pentru ca diriguitorii acestei ţări să treacă agricultura în categoria domeniilor care ţin de siguranţa naţională.

Ar fi fost nevoie de rugăciuni pentru ca Dumnezeu să le dea minte şi voinţă conducătorilor, pentru ca aceştia să se lupte pentru subvenţii mai mari pentru agricultorii şi fermierii români, care stau şi acum şi se întreabă cum de România importă mere şi cartofi din Polonia şi carne din Ungaria şi Bulgaria la preţuri mai mici decât cele existenţe pe piaţa autohtonă.

Slujbele preoţilor ar fi trebuit făcute pentru a lumina minţile celor care ar fi trebuit să hotărască extinderea sistemelor de irigaţii şi a sistemului de rachete antigrindină.

Totuşi, pare-se că ceva rugăciuni pentru ca Dumnezeu să le dea minte diriguitorilor Agriculturii au existat, iar acestea au fost înălţate către Cer zilele acestea, pentru că duminică, 17 iulie, ministrul Petre Daea anunţa că a fost într-un turneu în judeţele Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor şi Arad, în cadrul căruia a prezentat un pachet de măsuri urgente care conţine: ”solicitarea către Comisia Europeană în vederea măririi avansului la subvenţii de la 50% la 70% pentru plăţile directe şi la 85% pentru dezvoltare rurală; prezentarea Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii şi desecări, activarea sistemelor de desecare cu dublă funcţionalitate, specifice zonei de vest a ţării”. La rând aşteaptă sudul, estul, centrul şi nordul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici