- Home
- Editorialiștii
- (10.06.2020, 07:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Valeriu Şuhan: „Ciocu mic” pe nemţeşte
Urmărește
3230 afișări
„Ciocu mic” pe nemţeşte
Un raport de numai puţin de 93 de pagini, intitulat ”Analiza Managementului de Criză” şi elaborat de un colectiv de specialişti sub coordonarea ministerului german de interne, concluzionează că periculozitatea Covid-19 a fost exagerată şi că probabil, în nici un moment, aceasta nu s-a situat peste nivelul normal.
Coordonatorul raportului nu e un neica-nimeni. Omul este, de fapt a fost pentru că l-au dat afară, funcţionar superior în ministerul german de interne şi s-a ocupat de protecţia infrastructurii critice, în cadrul unităţii codificată KM4. Îl chemă Stephen Kohn.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Ce ne spune raportul ăsta ?
Păi, zice că oamenii înregistraţi că au murit de Covid-19 în Germania, în marea lor majoritate, statistic vorbind, ar fi murit oricum în cursul acestui an din cauza suferinţelor cronice conexe, nenorocitele co-morbidităţi şi acţiunii altor peste 150 de viruşi activi. Sună cinic de-a dreptul, dar ce vreţi, aşa sunt rapoartele.
O altă concluzie este aceea că în întreaga lume, în acest trimestru, au murit peste 250.000 de oameni de Covid-19, iar în timpul valului de gripă din 2017-2018, numărul victimelor acesteia a fost de 1,5 milioane. Dintre aceştia, 25.000 au fost numai în Germania.
În fapt, pericolul nu a fost mai mare decât în cazul altor viruşi şi tevatura creată nu a fost decât o alarmă falsă cu consecinţe grave, conchide raportul.
Devastator este că, în mod explicit, Statul, în cazul nostru cel german, este arătat ce fiind cel mai mare ”producător” de ştiri false.
Cam nasol...
Conţinutul raportului se concentrează pe măsurile luate în ansamblul lor ajungând la concluzia că acestea au avut efecte extrem de grave în toate domeniile şi a pus în pericol viaţa mult mai multor oameni bolnavi cronic ori, mult mai grav, le-a cauzat moartea.
Amânarea unor operaţii de care depindea viaţa oamenilor respectivi, lipsa tratamentelor, au dus inexorabil, la decesul lor, ceea ce e o povară morală greu de dus, dar şi de acceptat de familiile celor dispăruţi cu zile.
Scandalul pe această temă în Germania creşte de la zi la zi.
E interesant de urmărit pentru că vom şti din timp ce vor face şi autorităţile noastre în materia asta, pentru că gradul lor de mimetism este cu atât mai mare cu cât „inspiraţia” vine din Germania.
Din motive mai puţin cunoscute, de fapt necunoscute, raportul ăsta iese în presă. Stephen Kohn este considerat vinovat pentru acest lucru, iar comportamentul lui arată că într-adevăr, el ar fi cel reponsabil. Probabil, o chestiune de conştiinţă.
Iniţial, guvernul german a pus batista pe ţambal şi n-a găsit ceva mai bun de spus decât că raportul în cauză este ”o părere personală” şi rezultatul muncii „unui angajat”.
La nemţi adică, te duci la serviciu şi zici bă, ce să fac eu azi... ia, hai să fac un raport că tot mă plictisesc, dar stai aşa să mai aduc lângă mine încă vreo câţiva medici de la mai multe spitale din Germania că nici ăia nu prea au ce face.
Aiurea ! E clar că acest raport a fost comandat în cel mai oficial mod cu putinţă, dar concluziile lui au deranjat, aşa că au încercat să ducă totul în derizoriu.
Nu prea le-a ieşit, pentru că medicii care au constituit colectivul de analiză şi care au contribuit la redactarea raportului, au ieşit şi ei cu un comunicat de presă, mustrând guvernul pentru rezultatele dezastruoase ale măsurilor anti Covid-19, pentru bolnavii cronic, în special.
De altfel, „Das Bild” titra că peste 52.000 de operaţii de cancer au fost amânate din cauza măsurilor anti Covid-19. Vă spun eu că va fi groasă cu treaba asta, în Germania şi nu numai.
Există în comunicatul acelor medici o frază care reprezintă cheia acestei perioade: „măsurile terapeutice şi preventive nu trebuie să provoace mai mult rău decât boala în sine.” Ei, aşa o fi fost ?! N-aş zice…
Cât îl priveşte pe Stephen Kohn, acesta a fost „sfăuit” de autorităţi să-şi angajeze un avocat după ce i-a fost ridicat şi confiscat computerul său de lucru.
Ce să mai zici… Băieţii buni „n-are noroc”…
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe