COMENTARIU Valeriu Şuhan: „Ciocu mic” pe nemţeşte

Urmărește
3229 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: „Ciocu mic” pe nemţeşte

„Ciocu mic” pe nemţeşte

Un raport de numai puţin de 93 de pagini, intitulat ”Analiza Managementului de Criză” şi elaborat de un colectiv de specialişti sub coordonarea ministerului german de interne, concluzionează că periculozitatea Covid-19 a fost exagerată şi că probabil, în nici un moment, aceasta nu s-a situat peste nivelul normal.

Coordonatorul raportului nu e un neica-nimeni. Omul este, de fapt a fost pentru că l-au dat afară, funcţionar superior în ministerul german de interne şi s-a ocupat de protecţia infrastructurii critice, în cadrul unităţii codificată KM4. Îl chemă Stephen Kohn.

Ce ne spune raportul ăsta ?

Păi, zice că oamenii înregistraţi că au murit de Covid-19 în Germania, în marea lor majoritate, statistic vorbind, ar fi murit oricum în cursul acestui an din cauza suferinţelor cronice conexe, nenorocitele co-morbidităţi şi acţiunii altor peste 150 de viruşi activi. Sună cinic de-a dreptul, dar ce vreţi, aşa sunt rapoartele.

O altă concluzie este aceea că în întreaga lume, în acest trimestru, au murit peste 250.000 de oameni de Covid-19, iar în timpul valului de gripă din 2017-2018, numărul victimelor acesteia a fost de 1,5 milioane. Dintre aceştia, 25.000 au fost numai în Germania.

În fapt, pericolul nu a fost mai mare decât în cazul altor viruşi şi tevatura creată nu a fost decât o alarmă falsă cu consecinţe grave, conchide raportul.

Devastator este că, în mod explicit, Statul, în cazul nostru cel german, este arătat ce fiind cel mai mare ”producător” de ştiri false.

Cam nasol...

Conţinutul raportului se concentrează pe măsurile luate în ansamblul lor ajungând la concluzia că acestea au avut efecte extrem de grave în toate domeniile şi a pus în pericol viaţa mult mai multor oameni bolnavi cronic ori, mult mai grav, le-a cauzat moartea.

Amânarea unor operaţii de care depindea viaţa oamenilor respectivi, lipsa tratamentelor, au dus inexorabil, la decesul lor, ceea ce e o povară morală greu de dus, dar şi de acceptat de familiile celor dispăruţi cu zile.

Scandalul pe această temă în Germania creşte de la zi la zi.

E interesant de urmărit pentru că vom şti din timp ce vor face şi autorităţile noastre în materia asta, pentru că gradul lor de mimetism este cu atât mai mare cu cât „inspiraţia” vine din Germania.

Din motive mai puţin cunoscute, de fapt necunoscute, raportul ăsta iese în presă. Stephen Kohn este considerat vinovat pentru acest lucru, iar comportamentul lui arată că într-adevăr, el ar fi cel reponsabil. Probabil, o chestiune de conştiinţă.

Iniţial, guvernul german a pus batista pe ţambal şi n-a găsit ceva mai bun de spus decât că raportul în cauză este ”o părere personală” şi rezultatul muncii „unui angajat”.

La nemţi adică, te duci la serviciu şi zici bă, ce să fac eu azi... ia, hai să fac un raport că tot mă plictisesc, dar stai aşa să mai aduc lângă mine încă vreo câţiva medici de la mai multe spitale din Germania că nici ăia nu prea au ce face.

Aiurea ! E clar că acest raport a fost comandat în cel mai oficial mod cu putinţă, dar concluziile lui au deranjat, aşa că au încercat să ducă totul în derizoriu.

Nu prea le-a ieşit, pentru că medicii care au constituit colectivul de analiză şi care au contribuit la redactarea raportului, au ieşit şi ei cu un comunicat de presă, mustrând guvernul pentru rezultatele dezastruoase ale măsurilor anti Covid-19, pentru bolnavii cronic, în special.

De altfel, „Das Bild” titra că peste 52.000 de operaţii de cancer au fost amânate din cauza măsurilor anti Covid-19. Vă spun eu că va fi groasă cu treaba asta, în Germania şi nu numai.

Există în comunicatul acelor medici o frază care reprezintă cheia acestei perioade: „măsurile terapeutice şi preventive nu trebuie să provoace mai mult rău decât boala în sine.”  Ei, aşa o fi fost ?! N-aş zice…

Cât îl priveşte pe Stephen Kohn, acesta  a fost „sfăuit” de autorităţi să-şi angajeze un avocat după ce i-a fost ridicat şi confiscat computerul său de lucru.

Ce să mai zici… Băieţii buni „n-are noroc”…

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici