- Home
- Editorialiștii
- (03.08.2020, 08:08)
- Valeriu Suhan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Educaţia ca şotronul. Pe sărite...
Doamna ministru Monica Anisie ne-a anunţat că pe 14 Septembrie va începe noul an şcolar.
Urmărește
3729 afișări
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Educaţia ca şotronul. Pe sărite...
Minunat ai zice. În sfârşit elevii se-ntorc la şcoală.
Doamna ministru ne spune că s-au „elaborat” câteva „ipoteze” pentru reluarea cursurilor de către elevi.
Adică, ori se duc cu toţii la şcoală, ori pe rând, ori vor face cursurile on-line.
Păi, astea sunt singurele posibilităţi. Dacă mai găseşte cineva vreuna, dau o bere.
În sfârşit, să nu ne mai încurcăm în termeni. Hai s-o lăsăm aşa, deci „ipotezele” alea, s-au „elaborat”. Fie...
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ca să ne arate cât de pregătit este ministerul pentru acest moment important, mai ales după „criza de covid”, doamna ministru ne mai spune că a lansat licitaţia pentru 250.000 de tablete destinate elevilor în dificultate a le procura.
Iarăşi, îţi vine să exclami, minunat !
Wrong! Licitaţia asta, pe care o desfăşoară Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, are termen limită pe 10 Septembrie.
M-am uitat repede în calendar şi ce să vezi, 10 Septembrie e într-o Joi, iar şcoala începe Lunea următoare. Deci, la mijloc, sunt doar trei zile, inclusiv weekend-ul.
Cum Doamne iartă-mă or ajunge tabletele alea la copiii care au nevoie de ele cu adevărat, copii proveniţi din familii nevoiaşe şi care locuiesc, cei mai mulţi, în zone mai puţin accesibile din ţară sau oricum, îndepărtate?!
Cred că doamna Anisie ne va da cu siguranţă, măsura capacităţii sale organizatorice.
Iată încă un lucru „bine făcut”, într-o „Românie normală”, în cadrul programului prezidenţial „România Educată”.
Dacă ironia nu e evidentă, regret, e vina mea...
Între timp, pentru că tot a „rezolvat-o” cu tabletele, în spiritul programului prezidenţial amintit dar inexistent, doamna Anisie s-a apucat de munca de partid, că vin alegerile şi-o prind cu lecţiile electorale neînvăţate.
Cu voioşie exprimată printr-un zâmbet fals dar larg, doamna în cauză bate intersecţiile din Bucureşti şi împarte şoferilor sticle cu apă, ca semn (sau şmen ?) al solidarităţii cu cei loviţi de căldură şi de necazul de a se afla în traficul dificil din Bucureşti.
A descoperit şi dumneaei apa caldă şi mersul pe jos.
Numai că, în domeniul pe care doamna în mod nefericit îl păstoreşte, lucrurile stau cât se poate de prost şi am să argumentez de ce.
De fapt nu eu, ci doamna Măriuca Talpeş antreprenor de prestigiu şi co-proprietar al uneia dintre cele mai cunoscute firme româneşti de IT şi arhicunoscută internaţional.
Domnia sa a elaborat lucrări şi a acordat interviuri în materie de educaţie, pe care dacă le citeşti, îţi rămân în cap o grămadă de lucruri interesante în legătură cu ceea ce ar trebui făcut în materie de educaţie.
Din păcate însă, îţi mai rămâne şi gustul amar al unor concluzii triste.
Prima: copiii români, per ansamblu, sunt ultimii din Europa la matematică, în contextul în care în următorii zece ani, 57% din meseriile de azi vor fi automatizate, iar 80% din meseriile viitorului sunt legate de ştiinţe şi matematică.
A doua: în 2017 testele PISA au relevat un scor de 444 puncte pentru România. Un profesor american de la Stanford pe care doamna Talpeş îl invitase în România, a demonstrat că dacă scorul nostru ar creşte de la 444 la 475 cât avea Slovacia, PIB_ul României ar creşte cu 17 miliarde dolari SUA anual, pe durata de viaţă a acestor copii. Asta ar însemna creşteri salariale de 12-15% pe an.
A treia: în loc să creştem cu cele 31 puncte, noi am scăzut cu 14. Adică, am pierde cam 6-7 miliarde de dolari SUA, anual.
Cred că e suficient...
Ei, spune-i toate astea doamnei Anisie...
Da’, prin ce intersecţie om găsi-o ?
PS: Cât despre programul prezidenţial „România Educată”, e de exclamat ca în matematică- QED, adică „quod erat demonstrandum”, adică pe româneşte, „ ceea ce era de demonstrat”…
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: COMENTARIU Valeriu Şuhan: Minte-mă frumos...
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe