- Home
- Editorialiștii
- (03.07.2020, 07:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Nasol, sunt alb şi sunt straight
Au apărut pe panourile publicitare outdoor din Bucureşti nişte mesaje de tipul ”eu sunt cutărica şi sunt bisexuală” sau ”eu sunt cutărelu şi sunt gay”.
Urmărește
2914 afișări
Nasol, sunt alb şi sunt straight
Ele sunt materializarea unei campanii europene menită să combată discriminarea bazată pe vârstă, orientare sexuală, identitate de gen şi să promoveze drepturile persoanelor în vârstă, din cadrul proiectului finanţat de Comisia Europeană ”Best4OlderLGBTI”.
Campania asta, parte a Programului Drept, Egalitate şi Cetăţenie (REC) este iniţiativa a şapte organizaţii non-profit şi se derulează în şase ţări europene, printre care şi România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Organizaţia din România implicată, filială a EaSI, The European Association for Social Innovation a emis o ”Declaraţie Publică” în 13 puncte, al cărei conţinut mi s-a părut destul de lax, lejer, neconvingător.
Totuşi, am înţeles că această campanie urmăreşte ”să descompună miturile şi stigmatizarea care caracterizează modul în care o orientare sexuală diferită, este considerată ceva anormal sau bizar”.
Mai e o concluzie acolo care chiar mi s-a părut bizară, anume că ”scopul este de a evidenţia faptul că oamenii pot fi discriminaţi din cauza orientării lor sexuale, mai ales dacă sunt vârstnici.”
Ceea ce e însă cu totul de neînţeles, este că nu rezultă decât extrem de vag şi doar aluziv, în ce ar consta discriminarea la care ar fi expuşi vârstnicii LGBTI.
Şi mai aiurea mi se pare sintagma ”pot fi discriminaţi”, adică o probabilitate plasată în mod inabil, ca certitudine devenită astfel, motiv al campaniei. Aiuritor !
Adică, mai pe şleau, apare doar ca o posibilitate ca acei oameni să fie discriminaţi dar nu e cert şi atunci se declanşează această campanie care exhibă într-un mod agresiv, preferinţele sexuale ale unei categorii.
O victimizare puerilă, dar cu un mare potenţial agresiv.
Păi, atunci hai să facem o campanie de tipul ”eu sunt cutăreasca şi sunt la ciclu” sau ”eu sunt cutărescu şi am gonoree”.
Ambele s-ar dovedi chiar mai ”benefice” pentru că ne-ar avertiza că doamna e indispusă, sau că nu e bine să faci sex neprotejat pentru că te pândeşte o boală ”lumească”.
Stupidul e oricum la el acasă, dar cu toate tembelismele cărora trebuie să le facem faţă în numele political correctness, e explicabil. Dar nu acceptabil.
Bine că nu trăiesc în America- nu credeam să ajung să spun asta- pentru că alb fiind, ar fi o dată în plus, de-a dreptul nasol.
Dacă îmi place femeia de lângă mine, cea care îmi încălzeşte viaţa şi mi-o împlineşte, căreia îmi place să-i duc flori, s-o iubesc, ce fac ? Mă apuc să scriu pe garduri aşa, preventiv, că sunt îndrăgostit de Ea ?!
De fapt, poate ar fi o idee, totuşi !
Hai să facem şi noi, cei care suntem ”straight”, o campanie că ne place şi iubim sexul opus şi suntem discriminaţi prin imbecilitatea care ne pune la colţ pentru asta.
Că sunt oameni care au o atracţie pentru cei de acelaşi sex, sau faţă de ambele, sau mai ştiu eu pentru ce sau cine, nu am a comenta. Treaba lor !
Mie îmi va plăcea în continuare, să-i ofer flori femeii de lângă mine.
Discret şi cu dragoste.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: COMENTARIU Valeriu Şuhan: Hora Indulgenţelor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe