- Home
- Editorialiștii
- (27.07.2021, 08:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu: Când nerozia e de folos societăţii
- Ion Cristoiu: Pe 26 iulie 2021 s-au împlinit 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Chiar dacă unii intelectuali au mai auzit de numele Brukenthal, de la Muzeul cu acelaşi nume din Sibiu, nici dracu, personaj cu o memorie fabuloasă, n-ar fi ştiut că s-au împlinit 300 de ani de la naşterea distinsului.
- Ion Cristoiu: Cum a reuşit o politiciană o asemenea performanţă, pentru că performanţă e să faci un Breaking news din ziua de naştere a unui personaj despre care puţini români au habar într-o ţară în care Ştefan cel Mare trece pentru mulţi ca fiind un stadion din Bucureşti care i-a învins pe turci la Vaslui?
- Ion Cristoiu: Ţinînd neapărat să ne arate că e din Sibiu, Raluca Turcan a postat pe Facebook, spaţiul în care se manifestă azi demagogia de tribună de pe vremea lui Caţavencu, un text avînd drept scop să ne convingă că Samuel de Brukenthal e o bornă, deşi nu stă la marginea şoselei. În finalul textului, semnatara i-a urat La mulţi ani! unui mort de cîteva secole.
Urmărește
15116 afișări
Pe 26 iulie 2021, s-au împlinit 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Chiar dacă unii intelectuali au mai auzit de numele Brukenthal, de la Muzeul cu acelaşi nume din Sibiu, nici dracu, personaj cu o memorie fabuloasă, n-ar fi ştiut că s-au împlinit 300 de ani de la naşterea distinsului. Şi deodată, mai spre după-amiază toată lumea a aflat că pe 26 iulie 2021 se aniversează naşterea Baronului. Putem spune că Samuel von Bruckenthal a beneficiat de o glorie la care puţină lume se aştepta. Cea care a contribuit la răspîndirea ştirii că 26 iulie 2021, e ziua de naştere a celui care a dat numele unui muzeu din Sibiu, n-a fost nici un istoric, nici o vedetă tv, nici măcar un fotbalist. A fost o politiciană: Raluca Turcan, ministrul Muncii în Guvernul Cîţu, membru al Echipei lui Klaus Iohannis în bătălia pentru şefia PNL. Cum a reuşit o politiciană o asemenea performanţă, pentru că performanţă e să faci un Breaking news din ziua de naştere a unui personaj despre care puţini români au habar într-o ţară în care Ştefan cel Mare trece pentru mulţi ca fiind un stadion din Bucureşti care i-a învins pe turci la Vaslui? Foarte simplu. Printr-o imensă nerozie. Ţinînd neapărat să ne arate că e din Sibiu, Raluca Turcan a postat pe Facebook, spaţiul în care se manifestă azi demagogia de tribună de pe vremea lui Caţavencu, un text avînd drept scop să ne convingă că Samuel de Brukenthal e o bornă, deşi nu stă la marginea şoselei. În finalul textului, semnatara i-a urat La mulţi ani! unui mort de cîteva secole. Nerozia a devenit breaking news şi prin asta toată suflarea dintre Dunăre şi Tisa a aflat că pe 26 iulie 1721 s-a născut baronul Brukenthal. Să mai spună cineva că nerozia nu joacă un rol deosebit în propagarea Culturii române!
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
*
Ion Hudiţă, fruntaş ţărănist, scrie în Jurnal despre Plebiscitul din 24 februarie 1938, inventat de Carol al II-lea pentru a-şi legitima dictatura de mucava:
„Rezultatul în judeţul Baia este mai mult decît ridicol. Din 36.203 votanţi, au votat pentru plebiscit 36.202 şi unul singur contra”.
Ca mai toţi ţărăniştii, Hudiţă n-are umor. Eu, de exemplu, m-aş fi întrebat imediat: cine o fi ăla, singurul, dintr-un întreg judeţ? Cum s-a simţit el, un Contra, între 36.202 de Pentru?
*
„Cînd un adevărat geniu apare pe lume îl veţi recunoaşte după aceea că proştii se strîng cu toţii împotriva lui”. ( Jonathan Swift).
*
Cetăţeanul Liviu Dragnea, pentru că asta e calitatea acum a fostului atotputernic de pînă mai ieri, a fost convocat la DNA pentru un amănunt care se putea rezolva şi prin intermediul avocaţilor. DNA a rămas de pe vremea Binomului SRI- DNA cu ambiţia de a face gălăgie mediatică în jurul unui scărpinat pe şest al procurorilor pentru a şti toată lumea că instituţia are insomnii doar la gîndul că în România n-au fost convocaţi încă la DNA pe motiv de fapte de corupţie purecii din aşternuturi. Pentru a se şti că DNA lucrează, Liviu Dragnea a fost chemat la instituţie în chip inutil şi abuziv. Momentul intrării la DNA s-a lăsat cu un scandal de toată frumuseţea, care a ţinut întreaga zi aproape pagina întîi a televiziunilor de ştiri. Sub privirile jandarmilor care în loc să intervină, cum le cere legea, pentru a asigura ordinea publică, se ţineau de brăcinari ca să nu se scape pe ei, atît de căcăcioşi erau, susţinătorii lui Liviu Dragnea s-au confruntat cu adversarii lui Liviu Dragnea. De fapt putem vorbi, avînd în vedere că hăulitorii veniţi să zbiere împotriva lui Liviu Dragnea sînt nişte colaboratori ai SRI sub acoperire de huligani, de o diversiune pusă la cale de Binomul SRI- DNA, dat azi cu fard şi ruj, ca să nu ne prindem că sub sulemeneala de cochetă stau epoleţii. Chemarea inutilă a lui Liviu Dragnea s-a vrut o operaţiune prin care Binomul SRI-DNA a vrut să semnalizeze în cele patru puncte cardinale ale politicii că fostul lider PSD va fi îngropat sub un munte de dosare înainte de a se manifesta ca reprezentant al suveranismului care stîrneşte greţuri mai marilor de la Bruxelles. Din nenorocire pentru autorii Operaţiunii, rezultatul intrigii a fost favorabil lui Liviu Dragnea. Pentru un om politic nimic nu-i mai rău decît căderea în anonimat după îndeplinirea unei funcţii publice. Deşi simplu cetăţean, Liviu Dragnea a fost vedeta zilei de 26 iulie 2021. Nu ştiu dacă asta şi-a dorit, dar sigur e că fostul lider al PSD a dovedit c-a rămas un personaj care interesează presa într-o asemenea măsură încît şi convocarea la DNA pentru un fleac devine ştirea numărul unu a zilei.
*
Cum ar fi sunat e-mail-ul lui Eminescu: mihaieminescu@junimea.ro?
NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:17
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia