- Home
- Editorialiștii
- (18.07.2022, 07:22)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu: Guvernul României se preocupă mai mult de Ucraina decît de România
- Ion Cristoiu: Cu ani în urmă, pe vremea lui Leonid Kucima, Ucraina a construit canalul Bîstroe. O lovitură dublă dată României. Militară, deoarece canalul, spre deosebire de Sulina, era administrat exclusiv de Kiev şi astfel Ucraina beneficia de un braţ artificial la Gurile Dunării. O lovitură dată mai ales Deltei.
- Ion Cristoiu: Societatea civilă a blocat modernizarea României în numele protejării Mediului. Acum, cînd navele din Ucraina, cu acceptul nostru, fac pulbere Delta, ONG-urile nu suflă un cuvînt. Ca să nu mai spun că nici ministrul Mediului n-a bombănit
- Ion Cristoiu: Şi astfel am înţeles un adevăr: Interesele României pot fi puse la îndoială cînd vine vorba de interesele Ucrainei. Mai bine ne-am muta cu toţii în Ucraina. Ni se va permite să facem şosele fără a ţine cont de trăirile urşilor amorezaţi!
Urmărește
5095 afișări
Ion Cristoiu: Guvernul României se preocupă mai mult de Ucraina decît de România
E lucru ştiut că absenţa unei infrastructuri rutiere la noi, în pofida voinţei guvernelor de a construi şosele şi autostrăzi, îşi are cauza în supravegherea straşnică a oricărei lucrări de către Societatea civilă preocupată de respectarea mediului. În spaţiul politic, pe post de miliţieni ai mediului, au fost liderii USR. Invocînd – după opinia mea în chip corect – adevărul că modernizarea ţării nu trebuie să ducă la distrugerea mediului, o teză sprijinită în Est şi de Occident, care odată văzut cu sacii în căruţă – şosele, poduri, autostrăzi, toate croite în dispreţul faţă de Natură, n-a avut nici un complex pentru a ne cere nouă, celor din fostul lagăr socialist, să punem respectarea Mediului înaintea modernizării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Ultimii ani mai ales au adus cu ei un moment standard:
O şosea în construcţie potrivit Proiectului iniţial, era blocată de protestele Societăţii civile, unele chiar violente, pe motiv că artera aducea grave daune mediului.
Nu, nu era vorba de păduri defrişate sau de rîuri riscînd poluarea.
Era vorba de animale sălbatice şi chiar de gângănii, gen furnici, bondari.
Ditamai şoseaua, pe cale de a fi terminată era violent pusă la îndoială pentru că nu permitea urşilor dintr-o bucată de pădure să meargă la drăguţele din cealaltă bucată de pădure sau, şi mai şi, să se plimbe prin ambele bucăţi.
Şoseaua de importanţă vitală care străbate munţii Vrancei, legînd Focşani de Tîrgu Secuiesc a întîrziat cîţiva ani pentru că ONG-urile de Mediu au cerut să se găsească soluţii pentru a nu se deranja cu pikamerele nu ştiu ce broaşte.
Nu de puţine ori ivite din senin, protestele ONG-urilor de Mediu au paralizat Guvernele, conştiente că în spatele lor stau Marile Puteri. Pentru amenajarea de tunele pe sub şosea ca să treacă urşii la gagici s-au cheltuit de la Buget noi sume de bani. Toate proiectele contestate au costat suplimentar, dar mai ales au fost întîrziate.
Orice încercare de modernizare a unei ţări care are nevoie de modernizare a fost blocată de Societatea civilă.
Exploatarea aurului de la Roşia Montană a fost interzis de lungile proteste din Piaţa Universităţii.
În Deltă, bărcile cu motor au fost hulite pe motiv că tulbură căderea peştilor pe gînduri.
S-a ajuns pînă acolo încît şi datul la vîsle trebuia făcut cu grijă ca nu cumva valurile stîrnite să tulbure malurile din somnul lor adînc.
Cu ani în urmă, pe vremea lui Leonid Kucima, Ucraina a construit canalul Bîstroe.
O lovitură dublă dată României. Militară, deoarece canalul, spre deosebire de Sulina, era administrat exclusiv de Kiev şi astfel Ucraina beneficia de un braţ artificial la Gurile Dunării.
O lovitură dată mai ales Deltei. Organizaţii de mediu din Lumea întreagă au condamnat iniţiativa Ucrainei ca fiind un dezastru pentru Delta Dunării, monument al Umanităţii.
Recent, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, zis şi Trabucel, ne-a anunţat că România a acceptat tranzitul navelor încărcate cu cereale ucrainene să treacă prin Canalul Bîstroe.
Comunicatul admite că asta e un dezastru pentru Deltă.
Da, dar – susţine Bogdan Aurescu – n-avem ce face, trebuie să permitem ucrainenilor să facă pulbere Delta, deoarece trebuie să fim solidari cu poporul ucrainean în faţa invaziei ruse.
Victor Ponta spunea duminică seara la o televiziune de ştiri că Guvernul României se preocupă mai mult de Ucraina decît de România.
Ca pentru a-l confirma MAE ne-a anunţat că Bogdan Aurescu va merge la Bruxelles pentru a da seamă de ce face România pentru Ucraina.
El se va lăuda cu acceptul ca Ucraina să distrugă Delta.
Delta României, fireşte.
Societatea civilă a blocat modernizarea României în numele protejării Mediului.
Acum, cînd navele din Ucraina, cu acceptul nostru, fac pulbere Delta, ONG-urile nu suflă un cuvînt.
Ca să nu mai spun că nici ministrul Mediului n-a bombănit.
Aşa, de ochii lumii.
Şi astfel am înţeles un adevăr:
Interesele României pot fi puse la îndoială cînd vine vorba de interesele Ucrainei.
Mai bine ne-am muta cu toţii în Ucraina.
Ni se va permite să facem şosele fără a ţine cont de trăirile urşilor amorezaţi!
NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55