- Home
- Editorialiștii
- (16.12.2022, 07:34)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu: La Procesul de la Târgovişte, Elena Ceauşescu avea la mînă o brăţară de aur
- Ion Cristoiu: Elena Ceauşescu avea la Procesul de la Târgovişte o brăţară de aur. Asta însemna că o purta în mod obişnuit. Un militar încearcă să i-o ia cînd o leagă la mîini. La intervenţia brutală a unei alte huidume, militarul îi lasă Elenei Ceauşescu brăţara. Elena Ceuaşescu e împuşcată cu brăţara la mînă
- Ion Cristoiu: Cu ani în urmă, am vizitat Tezaurul Băncii Naţionale. La un moment dat, Mugur Isărescu, ghidul nostru prin Muzeu, ne-a arătat o brăţară de aur lovită de glonţ. Brăţara Elenei Ceauşescu purtată în clipa execuţiei! Cum a ajuns aici brăţara, pe care voia s-o şterpelească militarul, rămîne un mister.
- Ion Cristoiu: Pe 11 octombrie 2011, cînd i-am luat lui Victor Stănculescu interviul de comentare chiar de către el a Procesului, am abordat chestiunea brăţării. „Efectiv nu mai ştiu. N-am stabilit nimic. Dacă s-a ocupat, se putea ocupa ori procurorul, ori cineva din Completul de judecată. În nici un caz dintre participanţi.”
Urmărește
14604 afișări
Ion Cristoiu: La Procesul de la Târgovişte, Elena Ceauşescu avea la mînă o brăţară de aur
Dezvăluire din Adevărata Stenogramă. Tresar citind în Adevărata stenogramă a Procesului Ceauşescu despre momentul în care un militar vrea să-i ia Elenei Ceauşescu brăţara de aur de la încheietura mîinii:
„(Un militar îi pune lui Nicolae Ceauşescu căciula pe cap. Alţi militari îi leagă pe Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu).
Elena Ceauşescu: Mă, copii, mă!
Nicolae Ceauşescu: Vă e teamă, asta e!
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Elena Ceauşescu: Nu-mi rupeţi mîinile, mă, copii, mă!
Nicolae Ceauşescu: Vă e teamă! Niciodată n-am...
Elena Ceauşescu: Mă, vă e teamă, mă!?
Un militar: Da’ ăia care trag în noi ce sînt?
Elena Ceauşescu: Ăia sînt ai Securităţii, voi n-aţi auzit? Nu mă legaţi!
Nicolae Ceauşescu: Ruşiiine!
Elena Ceauşescu: Ruşiine! V-am crescut ca o mamă!
Un militar: Luaţi-i brăţara de la mînă.
Elena Ceauşescu: Staţi la un loc, mă!
Un militar: Las-o, mă, dracu’n pace!
Elena Ceauşescu: Ce-i asta? Îmi rupeţi mîna! Daţi-mi drumuʼ la mînă!”
Secvenţa dezvăluie că:
a. Elena Ceauşescu avea la Procesul de la Târgovişte o brăţară de aur. Asta însemna că o purta în mod obişnuit. Ajunsese la cazarmă de la serviciu, cum s-ar spune şi nu de la bal.
b. Un militar încearcă să i-o ia cînd o leagă la mîini. De ce? Primise ordin s-o facă? Era zelos? Sau cumva voia s-o şterpelească, s-o dea nevestei sau ibovnicei?
c. La intervenţia brutală a unei alte huidume, militarul îi lasă Elenei Ceauşescu brăţara.
d. Elena Ceuaşescu e împuşcată cu brăţara la mînă.
Cu ani în urmă, am vizitat Tezaurul Băncii Naţionale. La un moment dat, Mugur Isărescu, ghidul nostru prin Muzeu, ne-a arătat o brăţară de aur lovită de glonţ. Brăţara Elenei Ceauşescu purtată în clipa execuţiei! Cum a ajuns aici brăţara, pe care voia s-o şterpelească militarul, rămîne un mister. Pe 11 octombrie 2011, cînd i-am luat lui Victor Stănculescu interviul de comentare chiar de către el a Procesului, am abordat chestiunea brăţării:
„– Vreau să-mi confirmaţi sau să-mi infirmaţi un amănunt. Ea avea o brăţară de aur, lovită de glonţ, care este acum la Banca Naţională a României. Ştiţi ceva de ea?
– Nu mai ştiu nimic.
– Deci, tot ce-au avut ei, cine le-a luat?
– Efectiv nu mai ştiu. N-am stabilit nimic. Dacă s-a ocupat, se putea ocupa ori procurorul, ori cineva din Completul de judecată. În nici un caz dintre participanţi.”
*
Garsoniera lui Carol al II-lea. Consemnez abia acum, pentru că abia acum mi-am amintit, dezvăluirea făcută de un participant la lansarea numărului despre Gavrilă Marinescu al revistei Historia.
Respectivul, al cărui nume l-am uitat, pentru că, între noi fie vorba, nici nu şi l-a destăinuit, susţine că, la un moment dat, prin anii ʼ50, a locuit cu chirie în garsoniera folosită de Carol al II-lea drept cuibuşor de nebunii. Tot respectivul mărturiseşte că sub garsonieră, în apartamentul de la etajul inferior, locuia o bătrînă care apucase frumoasele vremi ale Majestăţii Sale. Respectiva i-ar fi povestit multe întîmplări interesante, auzite de ea prin tavan.
Autorul Dosarului, situat în prezidiul improvizat, confirmă existenţa garsonierei.
Întrebare:
Cine o sta acum în ea?
Ştie respectivul despre ce obiectiv istoric e vorba?
*
Ăştia da istorici de casă! Despre Mehmet al II-lea, Cuceritorul Constantinopolului, biografii consemnează încurajarea de către Sultan a Istoricilor însărcinaţi să lase posterităţii imaginea unui Mare Cîrmuitor de Popoare.
Citind nume şi opere, cum ar fi, de exemplu, Târîh-i Ebü’l-Feth, de Tursun-Beg, care avertizează chiar din Prefaţă că şi-a propus descrierea unui Conducător fără cusur, biografii lasă să se înţeleagă că e vorba doar de cronicari, ziariştii vremurilor cînd nu apăreau ziare. Apare consemnată însă şi o Istorie universală, scrisă în persoană de un anume Şeikrüllah. Un adevărat istoric de casă, cel care ar fi meritat banii, s-ar fi cuvenit să întocmească Istorii Universale, în cadrul cărora Stăpînul să beneficieze de un loc crucial.
Istoricii de casă ar putea fi găsiţi şi azi, în Era Internetului şi a Libertăţii presei, cîntate de toţi muritorii. Un asemenea istoric ar urma să scrie o istorie naţională în cinci volume din care patru ar fi consacrate perioadei administrate de Stăpînul care l-a încurajat în toate felurile.
NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe