- Home
- Editorialiștii
- (15.11.2022, 07:54)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu: Regele Mihai a petrecut Noaptea Învierii împreună cu Gheorghiu Dej
- Ion Cristoiu: Din ziare: Curentul, 21 noiembrie 1942: „Impozitul pe cîini şi reglementarea circulaţiei cîinilor. Noul decret lege sanitar-veterinară apărut în Monitorul Oficial No. 272 cu data de 19 Noiembrie 1942 cuprinde următoarele articole referitoare la impozitul pe cîini şi reglementarea circulaţiei cîinilor: Art. 19. – Pentru cîini, afară de căţeii sugaci, se va plăti un impozit.
- Ion Cristoiu: Scrie Winston Churchill în prefaţa Memoriilor sale în şase volume: „Am aderat la regula mea de a nu critica o măsură privind războiul sau politica după eveniment, decît dacă mi-am exprimat mai înainte, public sau oficial, părerea mea sau am avertizat în legătură cu aceasta.”
- Ion Cristoiu: Din ziare: Scînteia, 10 mai 1945: „Slujba Învierii la Sinaia şi în Capitală Sîmbătă, noaptea, vechea mănăstire din Sinaia a fost luminată de sărbătoare şi bucurie. Majestatea Sa Regele Mihai I venea să asiste la Sfînta slujbă a Învierii, însoţit de Casa regală, de aghiotanţi. Populaţia oraşului s-a strîns în faţa bisericii, aclamînd frenetic pe tînărul Suveran.
Urmărește
1369 afișări
Ion Cristoiu: Regele Mihai a petrecut Noaptea Învierii împreună cu Gheorghiu Dej
1. Din ziare: Curentul, 21 noiembrie 1942:
„Impozitul pe cîini şi reglementarea circulaţiei cîinilor
Noul decret lege sanitar-veterinară apărut în Monitorul Oficial No. 272 cu data de 19 Noiembrie 1942 cuprinde următoarele articole referitoare la impozitul pe cîini şi reglementarea circulaţiei cîinilor:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Art. 19. – Pentru cîini, afară de căţeii sugaci, se va plăti un impozit.
Pentru cîinii de vînătoare, de pază, ciobăneşti şi pentru cei din crescătorii recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, impozitul va fi cel puţin 40 lei şi cel mult 200 lei, pe cap, anual.
Pentru alte categorii de cîini, precum şi pentru cîinii de pază şi ciobăneşti al căror număr trece peste nevoile obişnuite ale gospodăriei respective, număr ce se va stabili de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, impozitul va fi cel puţin 250 lei şi cel mult 2.000 lei, pe cap.
Impozitul pe cîini se stabileşte prin jurnal al Consiliului de Miniştri şi va putea varia pe regiuni, după cazurile de turbare şi după starea economică a populaţiunii din fiecare regiune.
Impozitul se va încasa de organele fiscale în baza tabelelor de înscriere a cîinilor, întocmite de administraţiile comunale în cursul lunilor Ianuarie-Februarie şi care se vor trimite organelor fiscale respective cel mai tîrziu pînă la sfîrşitul lunei Martie, în fiecare an.
Art. 20. – Veniturile înfăptuite din Impozitul pe cîini se vor împărţi, precum urmează:
1. Din Impozitul încasat în comunele rurale şi comunele urbane nereşedinţă de judeţ; a) 200/1 revine comunei respective; b) 40% revine judeţului; c) 40% revine Statului.
2. Din impozitul încasat in municipii şi comune urbane reşedinţă de judeţ: a) 60% revine comunei; b) 40% revine Statului.
Cotele care revin judeţelor, comunelor rurale, comunelor urbane şi municipiilor vor forma un fond inalienabil cu destinaţia specială pentru combaterea epizootiilor, îmbunătăţirea şi intensificarea producţiei animale, precum şi pentru înfiinţarea, înzestrarea cu material şi personal, şi întreţinerea de instituţii de creşterea animalelor şi sanitare veterinare, de interes local, potrivit dispoziţiunilor date de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor.
Art. 21. – Circulaţia cîinilor pe întreg teritoriul ţării se va reglementa de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor.
Cîinii sustraşi de la plata impozitului, precum şi aceia care vor circula contrar dispoziţiunilor date, pe lîngă aplicarea penalităţilor prevăzute în legea de faţă, se vor prinde şi confisca. Aceşti cîini se vor putea ucide sau întrebuinţa potrivit cu hotărîrea administraţiei comunale respectivă, dată la propunerea medicului veterinar oficial. ”
2. Scrie Winston Churchill în prefaţa Memoriilor sale în şase volume:
„Am aderat la regula mea de a nu critica o măsură privind războiul sau politica după eveniment, decît dacă mi-am exprimat mai înainte, public sau oficial, părerea mea sau am avertizat în legătură cu aceasta.”
Regula ar trebui asumată nu numai de politicieni, dar şi de comentatorii din presă. E injust să critici postfactum, cînd ştii deja rezultatul, o decizie fie ea politică sau militară.
3. Din ziare: Scînteia, 10 mai 1945:
„Slujba Învierii la Sinaia şi în Capitală
Sîmbătă, noaptea, vechea mănăstire din Sinaia a fost luminată de sărbătoare şi bucurie. Majestatea Sa Regele Mihai I venea să asiste la Sfînta slujbă a Învierii, însoţit de Casa regală, de aghiotanţi.
Populaţia oraşului s-a strîns în faţa bisericii, aclamînd frenetic pe tînărul Suveran.
Din Bucureşti, au sosit d-nii Gheorghe Tătărescu, vice-preşedintele Consiliului de miniştri, tov. Gheorghe Gheorghiu-Dej, ministrul Comunicaţiilor şi lucrărilor publice, Mihail Ralea, ministrul artelor, alţi demnitari, precum şi reprezentanţii presei.
Suveranul a fost întîmpinat de membrii guvernului în frunte cu d. Gh. Tătărescu, vice-preşedintele Consiliului de miniştri şi de bătrînul stareţ al mănăstirii, înconjurat de întregul sobor de preoţi şi de autorităţile civile şi militare.
Slujba religioasă s-a desfăşurat într-un cadru impresionant.
Era prima noapte a Învierii în România, în sfîrşit, independentă, mergînd cu paşi hotărîţi pe calea înfăptuirii unui cu adevărat democratic.
Soborul de preoţi însoţea pe bătrînul stareţ al vechei mănăstiri.
Asista şi Prea Sfinţia Sa părintele Burducea, ministrul Cultelor.
Membrii guvernului şi înalţii demnitari au prezentat urări Suveranului, după care Majestatea Sa Regele a dat lumină tuturor conform tradiţiei.
Păstrînd bucuria clipei, toţi s-au îndreptat apoi spre noile îndatoriri, spre noi realizări.
D-nii Gheorghe Tătărescu, vicepreşedintele Consiliului de miniştri şi Mihail Ralea, ministrul artelor, au rămas pînă dimineaţa la Sinaia.
Tov. Gheorghiu-Dej, ministrul Comunicaţiilor şi lucrărilor publice a plecat la Ploieşti, de unde şi-a urmat drumul la Galaţi unde va face o serie de inspecţii.
Învierea găseşte ţara întreagă, poporul, guvernul şi Suveranul într-o sforţare comună şi unită pe calea înzecirii eforturilor pentru pentru a salva ţara de toate urmele războiului şi a aduce bunăstarea pentru toţi, cît mai repede.”
NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe