- Home
- Editorialiștii
- (20.05.2020, 07:55)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu: Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschişi | Adrian Streinu - Cercel: „În momentul în care devine rebel Coronavirus are nişte momente de cumpănă”
- Raed Arafat: Acum uităm de unde am pornit şi începem să arătăm cu degetul, să facem băşcălie. În spate sînt grupuri organizate care fac asta. Serviciile depistează, văd.Asta e o parte din activitatea lor.
- Ludovic Orban: Toată propaganda asta împotriva guvernelor şi a măsurilor care au fost luate are nişte laboratoare care în mod cert se întîlnesc în afara României şi foarte multe din aceste false teme care sunt lansate public îşi au izvorul acolo.”
- Klaus Iohannis: Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconştienţă, alţii din rea-voinţă, dezinformări şi propagă tot soiul de teorii ale conspiraţiei cu scopul de a cultiva neîncrederea în rîndul cetăţenilor.
Urmărește
9144 afișări
Ion Cristoiu: Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschişi | Adrian Streinu - Cercel: „În momentul în care devine rebel Coronavirus are nişte momente de cumpănă”
Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că dreptul democratic de a te îndoi de măsurile luate de autorităţi în criza coronavirusului este contracarat de guvernanţi printr-o campanie de coloratură stalinistă. Prezentăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro.
“România a trecut, ca de altfel toate ţările democratice din Europa şi din lume printr-o situaţie pe care de 30 de ani, de cînd în Piaţa Universităţii se striga Libertate te iubim/ Ori învingem ori murim, nu ne-am fi imaginat nici în coşmarurile noastre că o vom trăi vreodată:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Drepturile şi Libertăţile fundamentale ale Omului, cele din cauza cărora a căzut Comunismul, graţie coşului trei al Acordului semnat şi de ţările socialiste în frunte cu URSS, la Helsinki în 1975, au fost anulate de regimuri democratice şi nu oricum, ci mergînd pînă la arestarea la domiciliu timp de două luni.
Încălcarea fără precedent a drepturilor omului, fără precedent deoarece nici regimul hitlerist, nici regimul stalinist, n-au îndrăznit să interzică ieşirea din case a cetăţenilor, a fost făcută în numele Pericolului întruchipat de Coronavirus.
La o privire mai atentă vom descoperi în justificarea arestării la domiciliu străvechiul argument al tuturor dictaturilor:
Statul ştie mai bine decît tu, cetăţean matur, ce e mai bine pentru tine. Pentru tine e mai bine să nu ieşi din casă. Pentru a-ţi face acest bine, îţi interzicem să ieşi din casă. Pe vremea colectivizării agriculturii, ţăranii mijlocaşi, îndărătnici, refuzau să se înscrie în
GAC. Ce făcea atunci statul comunist? Îi înscria cu forţa. Pe ce motiv? Ţăranii mijlocaşi, spre deosebire de cei săraci, nu ştiau cît de bine e să fii membru GAC. Pentru binele lor, de care ei nu erau conştienţi, pentru că nu se născuseră revoluţionari, precum ţăranii săraci, ţăranii mijlocaşi erau înscrişi cu forţa în GAC.
Aşa şi cu pericolul de infectare.
Cetăţeanul matur a fost ţinut în casă pentru binele lui, bine de care, evident, cetăţeanul matur nu era conştient. Şi deoarece în inconştienţa sa, cetăţeanul matur putea să-şi piardă viaţa ieşind din casă, statul zis şi democratic a intervenit şi l-a salvat luîndu-i dreptul fundamental de a circula liber.
Atît în timpul Stării de urgenţă, cît şi după aceea, în România, ca de altfel în toate ţările lumii, s-au găsit cetăţeni care s-au întrebat, în public, desigur, convinşi că măcar libertatea de a deschide gura le-a mai rămas, dacă nu cumva pericolul n-a fost atît de mare încît să justifice o situaţie unică în Istoria omenirii:
Milioane de oameni au fost închişi în case de către Stat.
Dreptul de pune întrebări, dreptul de a te îndoi de adevărurile oficiale, ba chiar şi de adevărurile eterne, e un drept cîştigat de omul modern începînd cu Revoluţia franceză. Prin urmare e mai mult decît normal ca şi la noi să apară cetăţeni care să se întrebe dacă nu cumva Klaus Iohannis a exagerat pericolul Coronavirus printr-o manipulare de proporţii ca să se joace niţel de a dictatura. S-au numărat printre aceştia şi cetăţeni care au pus la îndoială chiar existenţa unui Coronavirus. Nimic surprinzător. Au fost milioane de oameni care n-au crezut că Hitler a murit şi milioane de oameni care au crezut şi mai cred că aselenizarea n-a avut loc. Măreţia democraţiei tocmai în asta constă, în asigurarea dreptului constituţional de a spune ce-ţi trece prin cap, inclusiv fantasmagorii. Împotriva celor care cred şi afirmă public că pericolul Coronavirus nu justifica încălcarea fără precedent a drepturilor omului s-a declanşat în ultimul timp o campanie de netă coloratură stalinistă. Toţi cei care se îndoiesc de adevărurile oficiale, cultivate insistent de Presa miluită, sînt denunţaţi ca trădători de ţară, ca acţionînd la comanda unor puteri străine, într-un cuvînt ca duşmani ai poporului. Opiniile lor nu sînt simple opinii, nu sînt nici măcar fantasmagorii care nu merită mai mult de un surîs ironic. Opiniile lor sînt parte a unui Plan diabolic de destabilizare a ţării. Opiniilor lor sînt rezultatul unui complot împotriva Patriei. Din puzderia de ieşiri publice împotriva celor care nu sînt de acord, cu temenele, că Klaus Iohannis e posesorul Adevărului Absolut şi Ludovic Orban e profetul lui, am desprins cîteva pe care le-am aşezat într-un top al neroziilor spuse cu ochii larg deschişi:
1. Raed Arafat, marţi, 19 mai 2020, seara la TVR 1, în emisiunea <România9>, moderată de Ionuţ Cristache:
<Acum uităm de unde am pornit şi începem să arătăm cu degetul, să facem băşcălie. În spate sînt grupuri organizate care fac asta.
Serviciile depistează, văd. Acolo unde este posibil să limiteze dacă sunt troli, dacă sunt atacuri de undeva. Asta e o parte din activitatea lor. Nu sunt în legătură directă cu ei, dar dacă văd de undeva că sunt atacuri, trebuie să ne protejeze. Nu întotdeauna se va reuşi. Nu suntem într-o epocă, în care să închizi site-uri. (…) Sunt site-uri care sunt create pentru aşa ceva, pentru a dezinforma>
2. Ludovic Orban, luni, 18 mai 2020, în emisiunea <Dosar de politician> de la B1 Tv, moderată de Silviu Mănăstire:
<Această dezbatere este o dezbatere care durează de mult şi care, de fapt, face parte din apanajul unui tip de propagandă, care nu se găseşte numai în România şi se găseşte în toate ţările democratice din Uniunea Europeană şi care, evident, cel mai probabil toată propaganda asta anarhistă, toată propaganda asta împotriva guvernelor şi a măsurilor care au fost luate de guvernele europene pentru a limita răspândirea virusului, are nişte laboratoare care în mod cert se întîlnesc în afara României şi că foarte multe din aceste false teme care sunt lansate public îşi au izvorul acolo.>
3. Klaus Iohannis, marţi, 19 mai 2020, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei conferinţe de presă:
<Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconştienţă, alţii din rea-voinţă, dezinformări şi propagă tot soiul de teorii ale conspiraţiei cu scopul de a cultiva neîncrederea în rîndul cetăţenilor.
Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidenţa, erodează autoritatea statului şi pot crea breşe, afectînd solidaritatea şi responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăşi cu bine această perioadă dificilă.>
4. Adrian Streinu-Cercel , marţi, 19 mai 2020, în emisiunea <Sinteza zilei> de la Antena 3:
<Avem două componente importante – prima e legată de virus: este un microorganism nou în natură, el a apărut în urmă cu cîteva luni de zile, a ajuns să-şi facă stadiile evolutive, exact ca un copil mic - e născut, începe să crească, se şcolarizează, adică îşi creşte virulenţa şi agresivitatea şi începe să atace, devine rebel.
În momentul în care devine rebel are nişte momente de cumpănă, exact cum este şi omul în viaţă. În aceste momente de cumpănă intervin autorităţile de sănătate publică. Aceste măsuri îl opresc pentru o anumită perioadă de timp, dar el şi-a căpătat şi virulenţă şi agresivitate.
Cînd începi să te relaxezi trebuie să iei în calcul că acest virus nu stă degeaba. Şi unde va ataca? Exact pe unde se duce omul şi se plimbă>”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe