- Home
- Evenimente
- (22.03.2021, 06:49)
- Serban Picu
22 Martie: Ziua Mondială a Apei 2021
- ONU are ca obiectiv să asigure apă potabilă pentru toată lumea până în 2030
- 721 de milioane de oameni trăiesc în zone în care calitatea apei e „critică”
- Anual, 14 miliarde de tone de deşeuri ajung în oceane
Urmărește
2592 afișări
Sursa foto: profimedia
Am o ghicitoare pentru tine.
N-are miros, nici culoare,
E în râu, ocean şi mare,
În fântâni, lac şi izvoare,
Şi e veşnic curgătoare.
Cred că ţi-ai dat seama că răspunsul e „apa”. Ce nu ştiai probabil, e că azi e Ziua Mondială a Apei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Peste 1.000 de oameni au participat la Hora Unirii organizată de Călin Georgescu în parcul Tineretului din Capitală. A fost prezent şi George Simion
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Ilie Bolojan a fost huiduit în timpul ceremoniilor de la Focşani dedicate Unirii Principatelor
Tema de anul acesta a sărbătorii este „preţuirea apei”. Pentru că este o resursă finită în natură, ar trebui să avem mai multă grijă de ea.
La nivel global, peste 3 miliarde de oameni îşi pun sănătatea în pericol din cauză că apa pe care o folosesc nu vine din surse de încredere.
În Italia, Departamentul de Ştiinţă a vieţii şi a Mediului a pornit o campanie specială de curăţare a apelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei de anul acesta.
ALESSANDRO NARDI, cercetător marin: Totul se învârte în jurul apei. Pentru mine apa e viaţa.
Stefania Gorbi, cercetător marin: Pasiunea mea a crescut cu timpul. Mulţumită muncii pe care o facem cu toată echipa, am reuşit să atingem rezultate importante, iar asta ne face să ne simţim foarte mândri.
Mai în glumă, mai în serios, o vorbă veche zice că „În vin e înţelepciune, în bere e libertate, iar în apă sunt bacterii”. Aşa că am face bine să economisim cât mai multă apă, să ne-o filtrăm singuri dacă putem şi să o preţuim în fiecare secundă în care ne bucurăm de ea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: 21 Martie. Ziua internaţională a pădurilor. Cum este văzut evenimentul în social media. Pădurile din toată lumea, adunate în hashtag-ul pe Instagram #Forest
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe