Au trecut 50 de ani de la apariţia mouse-ului. De ce a fost numit astfel de inventatorul său

  • Pe 17 noiembrie 1970, Douglas Engelbart a primit brevetul pentru primul mouse de calculator
  • El a demonstrat cu 2 ani mai devreme cum va funcţiona acesta
  • Douglas Engelbart a murit în 2013 la vârsta de 88 de ani
Urmărește
3379 afișări
Imaginea articolului Au trecut 50 de ani de la apariţia mouse-ului. De ce a fost numit astfel de inventatorul său

Sursa foto: profimedia

Dacă te întrebai ce poţi să sărbătoreşti astăzi, îţi spun că este vorba de un obiect pe care probabil îl foloseşti în fiecare zi. Acum 50 de ani se năştea mouse-ul de calculator.

Pe 17 noiembrie 1970, Douglas Engelbart îşi scria numele în istorie. Inginer şi inventator, el a primit brevetul oficial pentru marea sa creaţie: mouse-ul. Îl prezentase cu 2 ani mai devreme la un eveniment, la care i-a lăsat pe toţi mască.
DOUGLAS ENGELBART - inventator: Vedeţi mâna lui Don Andrews în Menlo Park, iar în a doua imagine vedeţi ecranul pe care lucrează. Iar felul în care punctul de urmărire se mişcă în funcţie de mişcările acestui mouse. Nu ştiu de ce îl numim un "mouse". Uneori îmi cer scuze pentru asta. Aşa a început şi nu am mai schimbat.
 
Numele lui nu se leagă doar de inventarea mouse-ului de calculator. Există şi legea Engelbart. Aceasta spune că indiferent de avansul tehnologic, abilitatea de a progresa este legată în totalitate de rasa umană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici