10.000 de persoane au protestat în apropierea centralei franceze Fessenheim

Aproximativ 10.000 de manifestanţi, potrivit poliţiei, s-au reunit duminică în apropiere de centrala nucleară Fessenheim (est), cea mai veche din Franţa, pentru a cere să nu se mai folosească energia nucleară.

32 afișări
Imaginea articolului 10.000 de persoane au protestat în apropierea centralei franceze Fessenheim

10.000 de persoane au protestat în apropierea centralei franceze Fessenheim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reţeaua "Sortir du nucléaire", căreia i s-au alăturat aproximativ 60 de organizaţii naţionale, a cerut organizarea acestei manifestaţii pentru exprimarea "solidarităţii cu poporul japonez" după cutremurul şi tsunami din 11 martie şi a cerut o dezbatere democratică privind opţiunea energetică a Franţei.

La circa zece kilometri de centrala Fessenheim, aflată în serviciu din 1977, cea mai veche din Franţa, aproximativ 10.000 de manifestanţi s-au reunit duminică după-amiază în comuna Chalampé, a declarat poliţia.

Printre sloganuri se putea citi: "Cernobîl, Fukushima, Fessenheim?", sau "Switch off".

"În semn de solidaritate cu poporul japonez, scopul manifestaţiei este să ceară închiderea imediată a centralei Fessenheim", au declarat organizatorii.

De la accidentul de la Fukushima, numeroase organizaţii neguvernamentale au cerut o dezbatere pe tema energiei în Franţa, unde producţia de electricitate este asigurată în proporţie de aproximativ 80 la sută de reactoarele nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici