- Home
- Externe
- CARACAS/LIMA, (19.08.2017, 16:17)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
13 ţări, printre care şi Statele Unite, condamnă noua Adunare Constituantă din Venezuela
Un grup de 12 naţiuni regionale plus Statele Unite au respins, sâmbătă, noua Adunare Constituantă din Venezuela, aleasă la solicitarea preşedintelui Nicolas Maduro şi care şi-a arogat vineri şi atribuţiile Parlamentului controlat de către opoziţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
868 afișări
13 ţări, printre care şi Statele Unite, condamnă noua Adunare Constituantă din Venezuela
În urma acţiunii de vineri, Adunarea Constituantă, aleasă la sfârşitul lunii iulie pentru a rescrie Constituţia ţării afectate de criză, va înlocui Congresul Venezuelei şi va putea să promulge legi.
Grupul Lima, din care fac parte Peru, Argentina, Brazilia, Canada, Columbia şi alte şapte guverne regionale, s-au alăturat poziţiei Statelor Unite, criticând decizia de a "uzurpa" puterile Congresului tradiţional al Venezuelei, controlat de către opoziţie din 2016.
Adunarea Constituantă, alcătuită din 545 de membri, a anunţat printr-un decret oficial că a decis "să îşi asume puterea de a legifera asupra subiectelor vizând direct garantarea menţinerii păcii, securităţii, suveranităţii, sistemului social-economic şi financiar, bunurilor statului şi întâietatea dreptului venezuelenilor".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. Opoziţia îl mai acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate şi pentru a acumula şi mai multă putere.
După luni de proteste violente, Maduro, acuzat de tendinţe autoritariste, a dispus crearea unei Adunări Constituante, controlat de partidul de guvernământ, ca să contracareze Parlamentul dominat de opoziţie. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a anunţat că forţele de securitate venezuelene au folosit forţa excesivă pentru a suprima protestele de stradă, au ucis zeci de oameni şi au reţinut în mod arbitrar aproximativ 5.000 de persoane începând din luna aprilie.
Citeşte şi: Donald Trump i-a mulţumit fostului său strateg-şef pentru campania împotriva lui Hillary Clinton
Citeşte şi: Vicepremierul Ungariei: Toţi cetăţenii ungari vor fi protejaţi, inclusiv cei persecutaţi în România
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe