- Home
- Externe
- (08.05.2020, 09:57)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
14.000.000 de kilometri pătraţi neatinşi de coronavirus. Viaţa în „cel mai sigur loc din lume”, fără niciun caz de COVID-19
- În timp ce restul lumii continuă lupta împotriva pandemiei COVID-19, un continent rămâne neatins de virus
- Antarctica devine „cel mai sigur loc din lume”, fără niciun caz de coronavirus
- Aproximativ 5.000 de oameni, în mare parte cercetători, locuiesc în prezent pe continent
- „E ca şi cum ai fi pe lună şi ai privi în jos. Poţi vedea ce se întâmplă, dar este atât de departe!"
Urmărește
11357 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
Regiunea a luat contact cu virusul în perioada în care epidemia s-a instalat pe ultimele vase de croazieră ale sezonului, dar boala nu a ajuns pe ţărmurile îngheţate ale continentului. Având în vedere că transporturile au fost întrerupte până la venirea verii arctice, lucrurile nu ar trebui să se schimbe.
Deşi nu există o populaţie autohtonă oficială, aproximativ 5.000 de oameni, în mare parte cercetători, locuiesc în prezent în cele 80 de baze de pe continent. Printre aceştia se află şi Keri Nelson, coordonator administrativ la staţia Palmer din Insula Anvers, cea mai nordică staţie americană din Antarctica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
„Nu cred că există nimeni aici, în acest moment, care să nu fie recunoscător că este în siguranţă", a povestit ea pentru CNN, prin e-mail. „Unii se pregătesc să se întoarcă acasă, pentru a fi alături de cei pe care îi iubesc, dar apreciem cu toţii faptul că boala şi manifestările ei nu sunt prezente aici.”
Deşi cei din Antarctica sunt deconectaţi din punct de vedere geografic de pandemie, aceştia rămân la curent cu evoluţia crizei COVID-19. „Am citit enorm despre dinamica situaţiei”, spune Nelson, care a lucrat pe continentul îngheţat în perioada sezonelor de iarnă şi de vară începând cu anul 2007. „Simt că este datoria mea ca om să asist la ceea ce se întâmplă în lume."
Robert Taylor se află la staţia de cercetare Rothera, o bază de studiu britanică de pe insula Adelaide, în largul coastei de vest a Peninsulei Antarctice. Tânărul de 29 de ani, originar din Scoţia, lucrează ca ghid de teren, oferind asistenţă colegilor care efectuează cercetări.
Deşi a urmărit cu atenţie criza încă de la debutul ei, spune că distanţa l-a împiedicat pentru o vreme să conştientizeze cât de serioasă era situaţia. „Îmi amintesc de rapoartele din China, de la începutul lunii ianuarie”, a povestit Taylor, care a ajuns în Antarctica în urmă cu şase luni. „Credeam că e ceva minor, care nu m-ar putea afecta.” Acesta e îngrijorat pentru familia sa, dar a povestit că îi este greu să rămână mereu conectat cu problema. „E ca şi cum ai fi pe lună şi ai privi în jos. Poţi vedea ce se întâmplă, dar este atât de departe!"
Turismul a prosperat în Antarctica în ultimii ani, croazierele arctice devenind din ce în ce mai populare. Potrivit Asociaţiei Internaţionale pentru Operatorii de Turism din Antarctica, aproximativ 56.168 de călători au vizitat continentul în sezonul 2018 - 2019, înregistrând o creştere de 40% faţă de anul precedent.
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe