18 morţi în Irak, în urma unor atacuri, pe fondul vizitei lui Joe Biden

Optsprezece persoane au fost ucise şi alte 30 au fost rănite joi, într-un atentat cu maşină-capcană şi un atac împotriva caselor liderilor unei miliţii care luptă împotriva Al-Qaida, în provincia Diyala, pe fondul vizitei în Irak a vicepreşedintelui american Joe Biden.

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului 18 morţi în Irak, în urma unor atacuri, pe fondul vizitei lui Joe Biden

18 morţi în Irak, în urma unor atacuri, pe fondul vizitei lui Joe Biden (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Aceste atacuri coincid cu vizita în Irak a vicepreşedintelui american Joe Biden într-un moment în care armata americană se pregăteşte să se retragă după mai mult de opt ani de prezenţă în această ţară.

O maşină-capcană a explodat în apropierea unei pieţe din Khales, în provincia Diyala, la nord-est de Bagdad. "Zece persoane au murit şi cel puţin 20 au fost rănite în explozia unei maşini-capcană parcate în apropierea unei pieţe de legume din Khales", a declarat un colonel al armatei irakiene sub acoperirea anonimatului.

Acest bilanţ a fost confirmat de medicul Firas al-Dulaimi de la spitalul general din Baaquba, "Am pimit zece cadavre şi 25 de persoane rănite, dintre care doi poliţişti", a declarat el.

Într-o altă localitate din provincia Diyala, opt persoane, dintre care doi lideri ai miliţiilor Sahwa şi familiile lor, au fost ucise de persoane necunoscute, a declarat colonelul.

Formate la sfârşitul lui 2006 de liderii tribali din regiunile sunnite, miliţiile Sahwa au reuşit să captureze majoritatea insurgenţilor aparţinând Al-Qaida, dar aceştia din urmă desfăşoară periodic operaţiuni de represalii.

Un comando dotat cu arme silenţioase a atacat trei case din satul Jil al-Saed, la sud de Baaquba, joi dimineaţă. Acesta a ucis cinci persoane în prima casă, trei în cea de a doua şi a rănit alte cinci persoane într-o a treia casă.

Pe de altă parte, o bombă ascunsă pe marginea drumului în cartierul Azamiya din centrul Bagdadului a explodat provocând rănirea a cinci persoane, potrivit unui oficial din cadrul Ministerului de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici