20 de persoane ucise în Gaza, în timp ce Israelul intensifică asediul asupra nordului enclavei

Atacurile israeliene din Gaza au ucis 20 de persoane miercuri, în timp ce forţele israeliene au intensificat asediul asupra părţilor de nord ale enclavei palestiniene, înconjurând spitale şi adăposturi şi ordonând locuitorilor să meargă spre sud, au declarat medicii şi localnicii, citaţi de Reuters.

Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului 20 de persoane ucise în Gaza, în timp ce Israelul intensifică asediul asupra nordului enclavei

20 de persoane ucise în Gaza, în timp ce Israelul intensifică asediul asupra nordului enclavei

Dintre cele cel puţin 20 de persoane despre care s-a raportat că au fost ucise miercuri de loviturile militare israeliene în întreaga enclavă, 18 decese au fost în nordul Fâşiei Gaza.

Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţi palestinieni UNRWA a declarat miercuri că unul dintre membrii personalului său a fost ucis când un vehicul UNRWA a fost lovit în Deir Al-Balah, în centrul Fâşiei Gaza. Medicii au declarat că fratele bărbatului a fost, de asemenea, ucis.

Ministerul Sănătăţii din Gaza şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au declarat că nu vor putea începe o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei în nordul Gazei, aşa cum era planificat, din cauza bombardamentelor intense, a deplasărilor în masă şi a lipsei de acces.

Forţele israeliene au început operaţiunea în nordul enclavei în urmă cu aproximativ trei săptămâni, cu scopul declarat de a împiedica regruparea luptătorilor Hamas.

Operaţiunea s-a intensificat de la uciderea şefului Hamas, Yahya Al-Sinwar, în urmă cu o săptămână. Aliaţii Israelului, inclusiv Statele Unite, au declarat că speră că moartea lui Sinwar ar putea oferi un nou impuls pentru pace, permiţând Israelului să declare că şi-a atins unele dintre obiectivele sale majore în Gaza.

Totuţi, până acum, forţele israeliene par să îşi fi intensificat atacul, în special în zonele nordice, unde Israelul susţine că luptătorii Hamas se regrupează în ruinele unor zone care au fost printre primele vizate de campania israeliană de anul trecut.

Armata israeliană a anunţat vinerea trecută că a trimis o altă unitate militară la Jabalia, la marginea de nord a Gazei. Locuitorii spun că trupele au asediat adăposturile, forţând persoanele strămutate să plece. Ministerul Sănătăţii a declarat că cel puţin 650 de persoane au fost ucise de la începutul noii ofensive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici