- Home
- Externe
- GENEVA, (16.01.2020, 00:05)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
2019 a fost al doilea cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice
Anul 2019 a fost al doilea cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice, după 2016, când temperatura medie a fost cu doar 0,04 grade mai mare faţă de cea din 2019, anunţă Organizaţia Meteorologică Mondială, Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) din SUA şi NASA.
Urmărește
1743 afișări
Anul 2019 a fost al doilea cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice
Informaţiile prezentate de către cele trei organizaţii vin la doar o săptămână după un raport similar al Serviciului Copernicus privind schimbările climatice al Uniunii Europene.
De asemenea, anul 2019 a doborât mai multe recorduri meteorologice. Astfel, a fost cel mai călduros an din istoria înregistrărilor meteorologice în Europa, dar şi anul cu cele mai ridicate temperaturi medii ale oceanelor. Totodată, a fost şi al doilea cel mai ploios an din istoria Statelor Unite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Specialiştii susţin că recordurile doborâte de anul 2019 reprezintă o dovadă a schimbărilor climatice cu care se confruntă planeta. „Ne confruntăm deja cu consecinţele încălzirii globale”, a declarat săptămâna aceasta Noah Diffenbaugh, profesor la Universitatea Stanford.
Cei mai calzi cinci ani de la începutul măsurătorilor meteorologice, în 1880, au fost anii 2015-2019.
Utilizarea combustibililor fosili deja a dus la încălzirea planetei cu un grad Celsius faţă de valorile din perioada pre-industrială. Acordul Climatic de la Paris din 2015 îşi propune limitarea creşterii temperaturilor medii globale la cel mult două grade Celsius, însă oamenii de ştiinţă susţin că, până când omenirea va reuşi să atingă acest nivel aproximativ 99% dintre recifurile de corali vor dispărea.
Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat că nivelurile actuale ale emisiilor de dioxid de carbon vor duce la o creştere de trei până la cinci grade a temperaturilor medii până la sfârşitul acestui secol.
„Anul 2020 continuă deja ceea ce a început în 2019, cu evenimente majore din punct de vedere climatic. Australia s-a confruntat în 2019 cu cel mai cald şi cel mai secetos an din istoria sa, ceea ce a dus la incendii de vegetaţie devastatoare pentru proprietăţi, animale, ecosisteme şi mediu”, a anunţat prin intermediul unui comunicat Petteri Taalas, secretarul general al Organizaţiei Meteorologice Mondiale. „Din păcate, ne aşteptăm să ne confruntăm cu fenomene şi mai grave în 2020 şi în următoarele decenii”, a adăugat acesta.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ungaria nu mai vrea să plătească compensaţii deţinuţilor care au fost închişi în condiţii improprii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe