- Home
- Externe
- (30.07.2023, 16:22)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
30 iulie 1863 - Se naşte Henry Ford, un pioner al industriei auto
Henry Ford (30 iulie 1863 - 7 aprilie 1947) a fost un industriaş şi magnat american. A fost fondatorul Ford Motor Company şi principalul dezvoltator al tehnicii de producţie în masă pe linia de asamblare.
Urmărește
618 afișări
Wikipedia Commons - Public Domain/TIME
Ford a creat primul automobil pe care americanii din clasa mijlocie şi-l puteau permite, iar conversia automobilului dintr-un lux scump într-un mijloc de transport accesibil a avut un impact profund asupra peisajului secolului al XX-lea.
Ford s-a născut pe o fermă din Springwells Township, Michigan, părăsind casa la vârsta de 16 ani pentru a lucra în Detroit. Cu câţiva ani înainte de această perioadă, Ford a experimentat pentru prima dată automobilele, iar pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a anilor 1880, Ford a început să repare şi mai târziu să construiască motoare, iar prin anii 1890 a lucrat cu o divizie a Edison Electric. A fondat Ford Motor Company în 1903.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Introducerea Modelului T de către Ford în 1908 a revoluţionat atât transportul, cât şi industria americană. Ca unic proprietar al Ford Motor Company, el a devenit una dintre cele mai bogate şi mai cunoscute persoane din lume.
El este creditat cu “Fordismul”, producţia în masă de bunuri ieftine, cuplată cu salarii mari pentru lucrători. Ford a fost, de asemenea, printre pionierii săptămânii de lucru de cinci zile. Ford avea o viziune globală, cu consumerismul ca fiind cheia păcii mondiale.
Angajamentul său intens de a reduce sistematic costurile a dus la multe inovaţii tehnice şi de afaceri, inclusiv un sistem de franciză care s-a extins în toată America de Nord şi în marile oraşe de pe şase continente.
Ford era cunoscut pentru pacifismul său în primii ani ai Primului Război Mondial. În anii 1920, Ford a promovat conţinut antisemit prin ziarul său The Dearborn Independent şi prin cartea The International Jew. După ce fiul său Edsel a murit în 1943, Ford a preluat controlul companiei, dar era prea bătrân şi slăbit pentru a lua decizii şi a intrat rapid sub controlul subalternilor. El i-a predat compania nepotului său Henry Ford II în 1945. A murit în 1947 după ce şi-a lăsat cea mai mare parte a averii Fundaţiei Ford şi controlul companiei familiei sale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe