- Home
- Externe
- (06.08.2023, 00:07)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
6 august 1945: Statele Unite bombardează Hiroshima cu bomba atomică
Bombardarea Hiroshimei a fost primul atac nuclear din istorie, efectuat de Statele Unite ale Americii împotriva Japoniei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Urmărește
1509 afișări
United States Army
Scopul atacului a fost de a forţa Japonia să capituleze şi să pună capăt războiului.
Bomba atomică, numită „Little Boy”, a fost aruncată deasupra oraşului Hiroshima de un bombardier B-29 numit „Enola Gay”.
Bomba a explodat la o altitudine de aproximativ 600 de metri, generând o putere echivalentă cu cea a peste 15.000 de tone de TNT.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Explozia a distrus aproape totul într-un diametru de 1,6 kilometri şi a provocat incendii care au ars aproape 11 kilometri pătraţi.
Aproximativ 70.000 de oameni au murit imediat, iar alţi zeci de mii au murit mai târziu din cauza radiaţiilor. Bombardamentul a avut un impact devastator asupra populaţiei civile şi asupra mediului oraşului.
A fost urmat de un al doilea atac nuclear asupra oraşului Nagasaki la 9 august 1945, care a ucis alte zeci de mii de oameni.
Bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki au fost controversate din punct de vedere moral, politic şi militar. Unii au susţinut că au fost necesare pentru a pune capăt războiului şi pentru a salva vieţi americane şi aliate.
Alţii au criticat faptul că au fost folosite arme atât de distructive împotriva unor ţinte civile neapărate şi că au încălcat principiile umanitare şi dreptul internaţional.
Bombardamentele nucleare au avut, de asemenea, consecinţe pe termen lung asupra supravieţuitorilor, care au suferit de boli, traume şi discriminare. Bombardamentele au marcat începutul erei nucleare şi au determinat o cursă a înarmării între Statele Unite şi Uniunea Sovietică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20