A crescut numărul persoanelor decedate din cauza inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina

Cel puţin 22 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Bosnia şi Herţegovina. Acestea au distrus sate întregi şi au cauzat pagube uriaşe, au declarat marţi oficialii locali.

Urmărește
82 afișări
Imaginea articolului A crescut numărul persoanelor decedate din cauza inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina

A crescut numărul persoanelor decedate din cauza inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina

Un cadavru a fost recuperat marţi dintr-un lac din satul Buturovic Polje, ridicând numărul total al morţilor la 22, a declarat un oficial local, potrivit Reuters. Şase persoane sunt încă dispărute.

Estimarea daunelor nu este finală, deoarece salvatorii caută supravieţuitori în jurul oraşelor din Konjic şi Jablanica, care au fost cele mai afectate.

Darko Juka, un purtător de cuvânt al administraţiei regionale, a declarat că este prea devreme pentru a vorbi despre cifre, dar că pagubele vor fi uriaşe.

Linia de cale ferată care leagă Bosnia de portul croat Ploce a fost complet distrusă pe o porţiune de 17 km.

„O pierdere zilnică doar din scăderea veniturilor din transportul de mărfuri şi pasageri se ridică la 280.000 de marke bosniace (157.000 USD)”, a declarat Samir Kadric, purtător de cuvânt al companiei regionale de căi ferate Zeljeznice Federacije BiH.

O legătură cheie de transport care leagă centrul şi sudul Bosniei a fost grav avariată. Tot ce se afla în regiune, incusiv case şi sedii de companii, a fost distrus parţial sau total.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici