A fost arestat bărbatul din spatele a peste un sfert din bancnotele euro falsificate în 2023

Bărbatul care a contrafăcut şi răspândit în Europa bancnote euro în valoare de 11 milioane de euro a fost arestat în Italia.

Urmărește
3199 afișări
Imaginea articolului A fost arestat bărbatul din spatele a peste un sfert din bancnotele euro falsificate în 2023

Sursa foto: Pexels

Falsificatorul suspectat că a fabricat bancnote euro contrafăcute în valoare de 11 milioane de euro a fost arestat săptămâna trecută în Italia, conform Europol, citat de DW.
 
El ar fi fost responsabil pentru mai mult de un sfert din totalul bancnotelor euro false scoase din circulaţie numai în 2023.
 
Europol spune că bărbatul fără nume vânduse deja bancnote false în valoare de 8 milioane de euro în toată Europa, având alte 3 milioane de euro pregătite pentru expediere şi fiind astfel responsabil de peste 27% din totalul bancnotelor euro false descoperite şi scoase din circulaţie numai în 2023.
 
Atelierul de tipărire a bancnotelor false a fost descoperit de poliţia italiană în Napoli, ascuns în spatele unui garaj şi a unei uşi glisante. Aici falsificatorul îşi construise o „linie de producţie aproape industrială”, formată din 31 de maşini de tipărire digitală şi „cantităţi mari” de materii prime, mai spune Europol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici