Decesul a fost confirmat de fiica ei, Reha Bennicasa, care este şi ea supravieţuitoare a Holocaustului.
Născută în 1912 într-o familie evreiască din Polonia, pe atunci parte a Rusiei, Rose (pe numele de naştere Rosa Raubvogel) s-a mutat în copilărie la Hamburg. În 1937, s-a căsătorit cu un evreu german, Julius Mannheim, care a fost deportat la lagărul de concentrare Buchenwald când ea era însărcinată în nouă luni, anunţă CNN.
Cu ajutorul unei rude din Londra, cuplul a reuşit să obţină vize pentru Shanghai, unul dintre puţinele porturi care primeau refugiaţi evrei. Au scăpat de nazişti, dar în China au ajuns sub ocupaţia japoneză, fiind forţaţi să trăiască într-un ghetou, într-o cameră minusculă infestată cu gândaci.
După război, familia s-a mutat în Statele Unite, unde Girone a lucrat ca instructoare de tricotat şi a deschis un magazin în Queens. Ea considera tricotatul, pe care l-a practicat toată viaţa, drept sursa rezistenţei sale.
„Nimic nu este atât de rău încât să nu iasă ceva bun din asta”, obişnuia ea să spună, potrivit mărturiei date Fundaţiei USC Shoah.
În prezent, există aproximativ 245.000 de supravieţuitori ai Holocaustului încă în viaţă, dintre care aproximativ 14.000 locuiesc în New York, conform Claims Conference, organizaţia care administrează compensaţiile din Germania pentru victimele naziştilor.