A venit răspunsul Rusiei la propunerea de pace pe care o pregăteşte Ucraina

Ucraina, prin vocea preşedintelui Zelenski, anunţase că în noiembrie va face public planul său de pace, iar astăzi a venit replica Rusiei.

Urmărește
14225 afișări
Imaginea articolului A venit răspunsul Rusiei la propunerea de pace pe care o pregăteşte Ucraina

A venit răspunsul Rusiei la propunerea de pace pe care o pregăteşte Ucraina

Aflat în vizită în Italia, Volodimir Zelenski a afirmat zilele trecute că finalul războiului din Ucraina nu este departe, iar în acest sens a pregătit un plan de pace pe care îl va prezenta în luna noiembrie a acestui an atât partenerilor săi, cât şi Rusiei.

Rusia, prin vocea înţepată a Mariei Zaharova, a dat replica. Reacţia acesteia arată că Rusia n-are de gând să asculte ce are de spus Ucraina.

„Cine poate avea încredere în Zelenski, după ce a cerut negocierile din martie 2022, apoi le-a abandonat în aprilie, la presiunea britanicilor?”, a afirmat astăzi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, răspunzând la o întrebare privind noul „plan de pace” anunţat de preşedintele ucrainean.

Întrebată dacă Rusia va studia „noul plan” al lui Zelenski, Zaharova a comentat că nu are idee „ce înseamnă noul plan”. Ea a repetat astfel naraţiunea Moscovei conform căreia Ucraina a abandonat negocierile în martie 2022 sub presiunea prim-ministrului britanic de atunci, Boris Johnson, care însă a negat cu fiecare prilej public această versiune a evenimentelor.

Zaharova a mai spus că, în toamna anului 2022, Zelenski „a semnat un decret care interzice Ucrainei să negocieze cu Rusia”, precizând că face acest lucru „sub presiunea americană”.

În realitate, decretul lui Zelenski, din octombrie 2022, defineşte perspectiva discuţiilor cu preşedintele rus Vladimir Putin ca fiind „imposibilă”, iar nu cu Rusia, în general. „Putin este preşedintele rus care conduce ţara şi determină cursul politicii externe”, a menţionat Zaharova.

„Aceasta este politica noastră: nu am refuzat niciodată negocierile, nici măcar cu Ucraina. Kievul a făcut-o însă sub presiunea occidentală", a reiterat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici