Abhazia ameninţă că îşi va mobiliza trupele la "frontiera" cu Georgia

"Preşedintele" republicii separatiste georgiene proruse Abhazia, Serghei Bagapş, a ameninţat că va mobiliza vineri trupe abhaze de-a lungul frontierei cu Georgia.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Abhazia ameninţă că îşi va mobiliza trupele la "frontiera" cu Georgia

Abhazia ameninţă că îşi va mobiliza trupele la "frontiera" cu Georgia (Imagine: qqqqssss.files.wordpress.com)

Bagapş a precizat, joi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai ONU la Suhumi, că Georgia a comasat trupe şi artilerie de-a lungul frontierei cu Abhazia.

"Dacă până mâine seară nu vom avea un răspuns clar din partea Georgiei sau a misiunii ONU, asupra a ceea ce se petrece la graniţele noastre, atunci vom mobiliza, trupele noastre în regiunea de frontieră Gali", a declarat Bagapş, citat de televiziunea abhază.

Abhazia şi Osetia de Sud şi-au declarat unilateral independenţa după destrămarea Uniunii Sovietice la începutul anilor '90 şi de atunci au avut conflicte armate cu forţele georgiene, care refuză să recunoască cele două state.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri Guvernului rus să "coopereze cu autorităţile de facto ale Abhaziei şi Osetiei de Sud", în special în domeniul economic. Declaraţiile preşedintelui rus au generat neliniştea Occidentului şi nemulţumirea Georgiei, care acuză Rusia că ar încerca să anexeze teritoriile sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici