- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Accesul populaţiei la site-uri şi jurnale de ştiri ruseşti, interzis în Georgia
Autorităţile din Georgia au interzis în mare parte accesul populaţiei la jurnale de ştiri şi site-uri ruseşti, de la începutul conflictului cu Rusia.
Accesul populaţiei la site-uri şi jurnale de ştiri ruseşti, interzis în Georgia (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit Ministerului de Interne din Georgia, această acţiune nu este anti-democratică, ci încearcă să evite ca presa rusă să sperie populaţia din Georgia.
Conflictul ruso-georgian a provocat reacţii puternice atât în Rusia cât şi în Georgia, reflectate în materielele informative prezentate atât pe canalele publice, cât şi pe cele private.
"Reprezentanţi ai agenţiilor de securitate din Georgia mi-au cerut să blochez accesul la site-urile ruseşti", a declarat Mamia Sanadiradze, fondator şi director general al celei mai mari companii furnizoare de servicii de internet, Caucasus Online, pentru Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
"Au fost ameninţări cu viruşi şi ne-am confruntat şi cu situaţii de dezinformare. Sper că atunci când acest război va lua sfârşit, vom debloca aceste site-uri", a mai spus Sanadiradze, care intenţionează să îşi înscrie compania la Bursa din Londra.
Pe de altă parte, site-urile ruseşti au putut fi accesate prin intermediul conexiunilor internet puse la dispoziţie de alte companii mai mici.
Canalele media din Georgia, atât cele de stat cât şi cele private, sunt în general sub controlul preşedintelui Mihail Saakaşvili, care urmăreşte să promoveze statul georgian ca o democraţie în stil occidental.
Cu toate acestea, principalul canal de televiziune de opoziţie din Georgia a fost închis de Ministerul de Interne, în luna noiembrie, o parte din echipamentul canalului TV fiind distrus. La acel moment mai multe grupuri care militează pentru respectarea drepturilor omului au criticat atitudinea lui Saakaşvili faţă de liberatea presei.
Potrivit lui Nana Namoradze, director de programe al celui mai mare canal TV prin cablu din Georgia, Ayety, posturile ruseşti, în afară de cele care difuzeză preponderent emisiuni de divertisment, filme şi sport, au fost blocate, la ordinul Comisiei de Comunicare a Georgiei.
"Motivul aceste decizii este dezinformarea care are loc în timpul războiului ce afectează populaţia noastră şi să îi îngrijorează pe cetăţeni", a declarat Namoradze pentru Reuters.
Această acţiune nu este nedemocratică, a considerat Şota Utiaşvili, oficial din cadrul Ministerului georgian de Interne.
"Rusia nu are media deloc. Eu nu aş numi-o media. Ceea ce difuzează şi publică ei este doar propagandă şi noi nu dorim să alertăm populaţia cu această dezinformare. Nu ştiu când le vom permite să emită din nou. Vom vedea", a declarat Utiaşvili, pentru Reuters.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO