- Home
- Externe
- ISTANBUL, (19.05.2014, 00:19)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Accidentul minier din Turcia: Poliţia a arestat 25 persoane, dintre care trei sunt inculpate pentru omor involuntar. Liderii companiei miniere, printre cei reţinuţi
Poliţia turcă a arestat, duminică, 25 de persoane, inclusiv liderii suspectaţi de neglijenţă ai companiei miniere din Soma, în vestul Turciei, unde au murit 301 mineri, potrivit presei locale, relatează AFP. Trei persoane au fost inculpate pentru omor involuntar.
Urmărește
614 afișări
Accidentul minier din Turcia: Poliţia a arestat 24 persoane în cazul tragediei de la Soma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
UPDATE 00:19 Trei persoane au fost inculpate pentru omor involuntar în cazul accidentului minier din Turcia
Un tribunal turc a inculpat pentru omor involuntar trei dintre cele 25 de pesoane arestate în urma celui mai grav accident minier din ţară, soldat cu peste 300 de morţi, a anunţat duminică procurorul oraşului Soma, în vestul Turciei, relatează AFP.
"În prezent, 25 de persoane se află în detenţie, iar trei dintre ele sunt inculpate pentru omor involuntar", a afirmat acest procuror, Bekir Sahiner.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Echipele de salvare şi-au încheiat activitatea sâmbătă, după ce au descoperit cadavrele ultimelor victime ale catastrofei miniere din Soma, accidentul industrial cu cei mai mulţi morţi din istoria ţării.
Zeci de procurori au fost desemnaţi vineri să ancheteze incendiul şi explozia - care ar fi fost provocate de o defecţiune electrică - în mina privată din Soma.
Exploatantul Soma Kömür Isletmeleri, acuzat că a privilegiat rentabilitatea în detrimentul securităţii salariaţilor săi, neagă cu vehemenţă orice neglijenţă.
Directorul general al companiei, Akin Celik, face parte dintre cei cinci suspecţi pe care procurorii i-au trimis în faţa tribunalului, cerând arestarea lor, a anunţat postul privat de televiziune NTV.
"Am lucrat cu toţii din greu. Nu am văzut un astfel de incident în 20 de ani", a declarat Celik.
Un raport de expertiză preliminară a accidentului, obţinut de cotidianul Milliyet, evidenţiază mai multe deficienţe grave privind securitatea, între care lipsa unui detector de monoxid de carbon.
Catastrofa a generat un val de furie în Turcia, nu numai împotriva companiei Soma Kömür Isletmeleri, ci şi a regimului islamo-conservator al lui Erdogan.
Duminică, accesul la mina din Soma era interzis, fiind instalate baraje pe drumurile principale care duc în oraş, unde toate manifestaţiile au fost interzise, potrivit corespondentului AFP la faţa locului.
Doar anchetatorii şi forţele de securitate aveau acces în zonă după plecarea echipelor de salvare.
În plus, studenţii au vegheat toată noapte de sâmbătă spre duminică în Facultatea de Mine a Universităţii tehnice din Istanbul, ocupată ca reacţie la această catastrofă minieră.
În timpul unui simplu protest faţă de legăturile prestigioasei Universităţi tehnice (UIT) din Istanbul cu compania care exploatează mina din Soma, acţiunea s-a transformat vineri în ocupaţie a instituţiei, după ce elevii ingineri s-au legat cu lanţuri de uşile facultăţii.
Acţiunea şi-a demonstrat rezultatele. Universitatea a anunţat că a întrerupt legăturile cu proprietarii Soma Komur, membri în consiliul de administraţie al facultăţii.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Accidentul minier din Turcia: Bilanţul catastrofei de la mina din Soma a ajuns la 301 de morţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe