- Home
- Externe
- LONDRA, (29.03.2019, 03:42)
- Bianca Pavaluca
Acordul Brexit negociat de Theresa May va fi votat în Parlamentul britanic pentru a treia oară/ Marea Britanie ar fi urmat să se retragă astăzi din Uniunea Europeană
Marea Britanie urma să iasă vineri din Uniunea Europeană, înainte ca membrii Camerei Comunelor să aprobe amânarea Brexit, în condiţiile în care acordul negociat de Guvernul Theresa May cu liderii de la Bruxelles nu a fost încă aprobat.
Urmărește
2840 afișări
Brexit: Marea Britanie ar fi urmat să se retragă din Uniunea Europeană vineri
Acordul Brexit negociat de Theresa May va fi votat vineri în Camera Comunelor pentru a treia oară, în condiţiile în care două versiuni anterioare ale tratatului referitor la ieşirea ţării din Uniunea Europeană au fost deja respinse.
Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va aproba Acordul Brexit. Dacă documentul va fi aprobat, Marea Britanie va părăsi UE pe 22 mai.
Mai mulţi diplomaţi europeni au declarat joi pentru agenţia de presă Reuters că riscul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord este mai crescut ca oricând, după ce parlamentarii britanici nu au reuşit să voteze majoritar pentru niciuna dintre alternativele Brexit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
Diplomaţii au transmis că oficialii Blocului european iau în considerare organizarea unui summit de urgenţă pe tema Brexit în data de 10 aprilie.
„Oamenii încep să îşi dea seama că un Brexit fără acord este din ce în ce mai probabil”, a declarat un diplomat european senior.
La aproape trei ani de la decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană este încă neclar modul şi momentul în care va avea loc ieşirea ţării din Blocul comunitar, existând chiar întrebarea dacă acest „divorţ” se va materializa.
La începutul săptămânii, premierul Theresa May a declarat că nu există suficient sprijin din partea parlamentarilor britanici pentru un nou vot pe tema acordului de Brexit negociat de Guvernul de la Londra cu Uniunea Europeană.
"Cred în continuare că direcţia corectă pentru Marea Britanie este să părăsească Uniunea Europeană cu un acord, cât mai curând posibil, acum pe 22 mai. Însă, cu mare regret, am concluzionat că, după cum stau lucrurile, încă nu este suficient sprijin în Camera (Comunelor) pentru a aduce din nou acorul penru vot semnificativ", a afirmat May, într-un discurs în Parlamentul britanic.
Conform planificării iniţiale, Marea Britanie urma să se retragă din Uniunea Europeană în data de 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie.
Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.
Marea Britanie urma să iasă vineri din Uniunea Europeană, înainte ca membrii Camerei Comunelor să aprobe amânarea Brexit, în condiţiile în care acordul negociat de Guvernul Theresa May cu liderii de la Bruxelles nu a fost încă aprobat.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, produs în Insulele Kurile din Rusia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe