Acţiune a poliţiei israeliene într-o cameră de hotel din Ierusalim folosită ca birou de Al Jazeera

Poliţia israeliană a percheziţionat duminică o cameră de hotel din Ierusalim folosită de Al Jazeera ca birou, în urma unei decizii a guvernului de a închide operaţiunile locale ale postului de televiziune.

363 afișări
Imaginea articolului Acţiune a poliţiei israeliene într-o cameră de hotel din Ierusalim folosită ca birou de Al Jazeera

Acţiune a poliţiei israeliene într-o cameră de hotel din Ierusalim folosită ca birou de Al Jazeera

Poliţia israeliană a descins duminică într-o cameră de hotel din Ierusalim folosită de Al Jazeera ca birou de facto, în urma unei decizii a guvernului de la Tel Aviv de a închide operaţiunile locale ale postului de televiziune deţinut de Qatar, au declarat pentru Reuters un oficial israelian şi o sursă din cadrul Al Jazeera.

O înregistrare video care a circulat online arată ofiţeri în civil care demontează echipament tehnic într-o cameră de hotel. Sursa Al Jazeera a declarat că hotelul se află în Ierusalimul de Est.

Cabinetul premierului Benjamin Netanyahu a închis reţeaua atât timp cât războiul din Gaza continuă, pe motiv că televiziunea din Qatar ameninţă securitatea naţională.

Al Jazeera a respins acuzaţia că reţeaua ameninţă securitatea israeliană, considerând-o o "minciună periculoasă şi ridicolă" care îi pune în pericol pe jurnaliştii săi. Aceasta a precizat că îşi rezervă dreptul de a "urma toate demersurile legale".

Reţeaua a criticat operaţiunea militară israeliană din Gaza, de unde a relatat non-stop pe tot parcursul războiului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici