- Home
- Externe
- MOSCOVA, (04.07.2014, 07:11)
- Anna Primac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acţiunile Rusiei în Ucraina au scopul de a apăra dreptul internaţional, afirmă diplomaţia rusă
Acţiunile Rusiei în Ucraina nu doar respectă dreptul internaţional, ci şi apără principiile acestuia, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de agenţia Itar-Tass.
Urmărește
718 afișări
Serghei Riabkov (Imagine: mediafax foto/AFP)
"Tot ce s-a întâmplat în Crimeea şi Sevastopol, toate acţiunile şi argumentele asupra cărora insistăm în cazul Ucrainei nu doar se încadrează în prevederile dreptului internaţional. Prin acţiunile noastre, practic, luptăm pentru respectarea şi apărarea principiilor dreptului internaţional", a subliniat Riabkov, într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, publicat vineri.
El acuză Casa Albă că se ghidează după "instinctul de a pedepsi Rusia".
"Mulţi dintre oficialii de la Capitoliu nu au nicio intenţie de a înţelege argumentele noastre. Suntem acuzaţi de încălcarea dreptului internaţional şi de multe alte păcate", a adăugat diplomatul rus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
-
Kelemen Hunor exclude posibilitatea unui guvern minoritar: „Nu e loc pentru orgolii sau demonstraţii de forţă”
Întrebat de ce Moscova şi Washingtonul nu au reuşit după Războiul Rece să stabilească relaţii rezistente la crize, el a răspuns: "Există o singură cauză: politica Washingtonului".
"Anume Washingtonul nu vrea să perceapă realitatea aşa cum este ea", a subliniat Riabkov, adăugând că "totul depinde de Statele Unite, ci nu de Rusia".
"Statele Unite consideră că anume ele au câştigat Războiul Rece, iar Rusia a fost înfrântă. În opinia americanilor, Moscova trebuie să se supună şi să se comporte în afacerile exerne ca un partener secundar. De fapt, ei neagă posibilitatea că noi am putea avea propriile interese naţionale", a declarat diplomatul.
El a adăugat că relaţiile ruso-americane ar fi "explodat" în orice caz, chiar dacă nu ar fi existat tensiunile legate de Crimeea.
Riabkov a apreciat, de asemenea, că Statele Unite au transformat instrumentul sancţiunilor într-un nou tip de "armă ofensivă", dar Rusia nu se va implica într-o astfel de "cursă a înarmării", deşi îşi păstrează dreptul de a căuta căi de apărare.
"Avem impresia că autorităţile de la Washington consideră că uneori este mai simplu şi mai puţin costisitor să aplice sancţiuni, decât să realizeze o proiecţie tradiţională a forţei militare asupra cuiva. Astfel, cred că, de fapt, avem de-a face cu un nou tip de armă ofensivă", a afirmat el, menţionând că "toate aceste măsuri au un scop geopolitic: de a reţine sau de a îndepărta ţările care nu satisfac interesele Statelor Unite".
Uniunea Europeană şi Statele Unite aplică de patru luni o serie de sancţiuni vizând oficiali ruşi, precum şi ucraineni proruşi.
Reprezentanţii statelor membre UE au decis, marţi, pregătirea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, în absenţa detensionării crizei ucrainene, însă au amânat pentru luni o eventuală decizie de a le aplica, au declarat surse europene.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Washingtonul a transformat sancţiunile într-un nou tip de "armă ofensivă", acuză Moscova
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe