- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Activităţi suspecte, depistate în apropierea unui poligon nuclear nord-coreean
O serie de activităţi suspecte au fost recent depistate în apropierea locaţiei unde Coreea de Nord a testat, la 9 octombrie 2006, prima sa bombă atomică, a relatat, miercuri, agenţia sud-coreeană Yonhap.
Reactorul de la Yongbyon
Mai multe coloane de fum au fost detectate în diferite locuri din apropierea complexului Punggye-ri din nord-estul ţării. "Supraveghem îndeaproape locul cu scopul de a determina dacă Coreea de Nord încearcă să repună în funcţiune complexul nuclear", a declarat un oficial guvernamental sud-coreean sub protecţia anonimatului.
Fumul depistat ar putea proveni de la echipamente sau haine arse în timpul lucrărilor de reparaţie.
Potrivit unei alte surse citate de Yonhap, Phenianul ar putea, de asemenea, simula o activitate pentru a spori presiunea diplomatică asupra Statelor Unite, după ce negocierile pentru denuclearizarea statului comunist au intrat în impas.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Principalul negociator american în dosarul nuclear nord-coreean, Christopher Hill, a sosit, miercuri, la Phenian, în încercarea de a relansa tratativele demarate în 2003.
Coreea de Nord a anunţat, la sfârşitul lunii august, că nu va continua procesul de dezafectare a reactorului de la Yongbyon, aşa cum prevede acordul de dezarmare semnat în 2007.
Phenianul acuză Statele Unite că nu au înlăturat regimul comunist de pe lista statelor care sprijină terorismul, statut care îl împiedică să beneficieze de ajutoare străine.
Washingtonul cere, în schimb, permisiunea Coreei de Nord de a implementa un mecanism complet de verificare care include inspecţii-surpriză la complexele nucleare şi examinara materialelor şi echipamentelor folosite în aceste activităţi controversate.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO