- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aderarea la UE a intensificat corupţia în Bulgaria
Fondurile europene alocate Bulgariei au avut un efect invers decât cel scontat, facilitând în realitate extinderea fenomenului corupţiei.
Gărzi de corp la înmormântarea unui baron interlop (Imagine: The International Herald Tribune)
UE, dornică să îmbunătăţească nivelul de trai al celor 7,5 milioane de cetăţeni bulgari, a rezervat statului balcanic fonduri în valoare de 11 miliarde de euro. "Departe de a suprima crimele şi violenţele, fondurile europene au extins în mod eficient corupţia", relatează publicaţia The International Herald Tribune în ediţia electronică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina pentru a-i instrui pe soldaţii ucraineni
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
Odată ce lumea interlopă bulgară a devenit conştientă de volumul semnificativ al fondurilor UE, aceasta a început să mituiască direct politicienii, potrivit multor reformatori anticorupţie de la Sofia, citaţi de The International Herald Tribune.
"Alte state au mafie. În Bulgaria, mafia controlează ţara", a declarat Atanas Atanasov, deputat bulgar şi fost director al serviciului de contrainformaţii.
Bulgaria este considerată ţara cea mai coruptă din UE şi, după aderarea sa în 2007, reprezintă un semnal de avertisment pentru statele occidentale dornice să scoată fostele ţări sovietice din sfera de influenţă a Rusiei, scrie publciaţia citată.
Crima organizată din Bulgaria îşi are originile în anii '90, imediat după prăbuşirea regimului comunist, reţele interlope extinzându-se în timpul embargoului impus de Naţiunile Unite Serbiei. Aderarea la UE nu a adus cu sine neutralizarea mafiei, ci a încurajat lupta pentru exercitarea controlului. Statele occidentale devin însă tot mai nerăbdătoare în condiţiile în care nici un oficial de rang înalt nu a fost încă pus sub acuzare pentru fapte de corupţie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:57
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1030. Zelenski susţine unitatea pentru o "pace dreaptă" în cadrul întâlnirii cu oficialii UE la Bruxelles / O uzină chimică din Rusia a fost atacată în regiunea Rostov / Putin propune să „experimenteze” apărarea aeriană occidentală prin lansarea Oreshnik asupra Kievului
-
astăzi, 18:31
Google, acuzată că foloseşte oameni fără experienţă pentru a verifica răspunsurile AI Gemini