Adevărul despre Iisus Hristos, scos la iveală de istorici. Era zidar, purta o tunică scumpă, avea pielea închisă la culoare şi s-a născut în timpul conjuncţiei dintre Jupiter şi Saturn

  • Hristos este una dintre figurile centrale ale creştinismului, iar povestea vieţii sale stă la baza Noului Testament din Biblie
  • Biblia transmite povestea vieţii Sale, dar există foarte puţine surse istorice de pe vremea când era în viaţă.
  • Iisus a condamnat adulterul şi masturbarea, dar niciodată nu a criticat homosexualitatea.
Urmărește
5374 afișări
Imaginea articolului Adevărul despre Iisus Hristos, scos la iveală de istorici. Era zidar, purta o tunică scumpă, avea pielea închisă la culoare şi s-a născut în timpul conjuncţiei dintre Jupiter şi Saturn

Wikipedia Commons

Surse - Deşi nu există multe surse care să-l menţioneze pe Iisus în afară de Biblie, istoricul André Chevitarese explică că au fost câţiva autori ce au scris informaţii similare despre viaţa lui. 

Cele mai cunoscute scrieri sunt atribuite lui Flavius ​​Josephus. El a fost un savant evreu care a trăit în secolul I d.Hr. El îl menţionează pe Iisus de două ori în lucrarea sa „Antichitatea Evreilor”.

Aspect - Specialist în ştiinţe criminalistice, cercetătorul britanic Richard Neave a reconstruit chipul unui adult tipic din vremea în care a trăit Iisus. Rezultatul a fost un bărbat cu pielea închisă la culoare, cu părul scurt, foarte diferit de reprezentarea medie a lui Iisus ca un bărbat cu pielea palidă, cu părul lung şi ochi albaştri. 

Poziţia sa asupra homosexualităţii – Un fapt puţin cunoscut este că Iisus a condamnat adulterul şi masturbarea, declarând că cei care păcătuiesc ajung în iad după moarte.

Dar nu a condamnat niciodată homosexualitatea în Biblie. De fapt, nici măcar nu a menţionat asta.

Ba chiar sunt consemnate gesturi de afecţiune cu alţi bărbaţi, apostolii săi, prin îmbrăţişări şi sărut. 

Ziua de naştere - Deşi mulţi creştini sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie, cei mai mulţi nu ştiu că Noul Testament nu menţionează în ce zi s-a născut Iisus. Nu s-a născut pe 25 decembrie. Potrivit cercetătorilor, este mai probabil ca ziua lui de naştere să fie între mai şi noiembrie, în cele mai fierbinţi luni din Israel.

Cei trei magi - De îndată ce cei trei Magi au văzut steaua călăuzitoare care i-a alertat cu privire la naşterea lui Hristos, au început călătoria spre Betleem. Cercetătorii au urmărit traseul pe care probabil l-au parcurs şi au ajuns la concluzia că le-ar fi luat doi ani să ajungă. Aceasta ar însemna că nu l-ar fi putut vizita pe Iisus în grajd la scurt timp după naşterea lui. Regele Irod chiar a decretat uciderea pruncilor cu vârste sub 2 ani. 

Steaua din Betleem - Astronomii cred că steaua care a marcat naşterea lui Iisus a fost rezultatul unei conjuncţii dintre Saturn şi Jupiter. Acest eveniment astrologic a avut loc în anul 7 î.Hr. în constelaţia Peştilor. 

Nazaret - Oraşul Nazaret era mic şi nesemnificativ. Locul este criticat chiar în glumă în Evanghelia după Ioan. Apostolul Filip îi spune lui Natanael că noul Mesia a fost găsit în Nazaret. Natanael răspunde: „Poate să vină ceva bun din Nazaret?”

Cariera profesională - Termenul grecesc pentru profesiunea lui Iisus este tekton . Deşi cea mai comună traducere este „dulgher”, oamenii de ştiinţă explică că termenul se referea la un meşter sau zidar. Cel mai probabil, Iisus a lucrat ca zidar.


Averea -Arborele lui genealogic poate fi urmărit până la regele David, unul dintre cei mai bogaţi oameni din istoria biblică. Multe alte detalii din viaţa lui Iisus sugerează că familia lui era relativ de viţă nobilă. 

S-a născut într-un grajd?  Ideea că era sărac vine cel mai probabil din faptul că s-a născut într-un grajd, dar acesta a fost un caz de ghinion. A fost un recensământ în Betleem în ziua în care Maria a intrat în travaliu, ceea ce înseamnă că mulţi oameni care locuiau în zonele învecinate au călătorit în oraş. Toate hanurile erau pline, iar cuplul nu putea să găsească decât un grajd în care Maria să nască. Dar istoricii cred că termenul biblic a fost tradus greşit şi că în realitate s-ar fi născut la parterul unei locuinţe unde erau ţinute oile, măgarii şi vitele. 


Hainele  - În timpul răstignirii sale, se spunea că Iisus era îmbrăcat într-o tunică specială pe care doar bărbaţii bogaţi o purtau la acea vreme. În Biblie scrie că soldaţii chiar au tras la sorţi sau au jucat cu zarul pentru a o păstra.

Un filozof  - Pentru ateii creştini, Iisus nu era fiul unui zeu atotputernic, ci un filozof.  

Cartea sacră a islamului - Iisus este menţionat mai mult în Coran, scriptura sacră a islamului, decât profetul Muhammad (Iisus este menţionat de 25 de ori, în timp ce Mahomed este menţionat doar de patru ori).

Iisus este recunoscut ca profet în Islam, deşi nu este văzut ca fiul lui Dumnezeu. Există un mormânt rezervat lui  Hristos lângă mormântul lui Mahomed din Medina, Arabia Saudită.

Fraţii şi surorile - Se spune că Iisus ar fi avut patru fraţi şi cel puţin două surori. Fraţii au fost Iacov, Iosif, Iuda şi Simon. Există teorii conform cărora ar fi fost de fapt fiii tatălui său Iosif dintr-o altă căsătorie, sau chiar veri. Potrivit Bibliei, fratele lui Iisus, Iacov, a fost ucis cu pietre la 10 ani după moartea sa. 

Căsătorit? - Un text antic şocant, datând din secolul al IX-lea e.n., a fost verificat de istorici şi făcut public în 2012. Documentul este uneori denumit „Evanghelia pierdută” şi sugerează că Iisus a fost căsătorit. Este menţionat şi numele Maria, ceea ce i-a determinat pe unii să teoretizeze că soţia sa ar fi Maria Magdalena.

Povara crucii - Dovezile indică faptul că Iisus a purtat doar partea orizontală a crucii, numită patibulum. 

Contrar reprezentării populare, Iisus nu a fost pironit pe cruce prin palmele sale, ci mai degrabă prin încheieturile sale. Dacă mâinile i-ar fi fost pironite pe cruce, s-ar fi rupt de greutatea trupului său şi ar fi căzut.

Moartea lui pe cruce ar fi putut dura până la şase zile. Potrivit rapoartelor biblice, Iisus a murit la şase ore după pironire. Răstignirea a avut loc în jurul orei 9 dimineaţa, iar moartea lui a avut loc în jurul orei 15:00 în acea după-amiază, în Vinerea Mare, undeva în intervalul anilor 26-30 e.n. 

 

Sursa- Stars Insider

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici