Adevărul despre „leacul miraculos” care vindecă Covid-19 promovat pe Telegram

  • Informaţii false despre un „leac miraculos” care vindecă Covid-19 se răspândesc pe grupurile de Telegram
  • Cei care îndeamnă la folosirea înălbitorului pentru tratarea Covid-19 au fost interzişi pe YouTube şi Facebook
  • Aplicaţia Telegram este preferata criminalilor şi teroriştilor pentru că respectă securizarea datelor private
Urmărește
9808 afișări
Imaginea articolului Adevărul despre „leacul miraculos” care vindecă Covid-19 promovat pe Telegram

Sursa foto: profimedia

Pe măsură ce noul coronavirus s-a răspândit în toată lumea, majoritatea oamenilor au început să intre în panică când au aflat că nu există oficial un leac. Administratorii unui grup de pe aplicaţia criptată Telegram profită de oamenii neştiutori şi disperaţi care caută un tratament pentru Covid-19.

Pseudo-medicii promovează o soluţie pe bază de dioxid de clor pe care au denumit-o „Miracle Mineral Solution”, relatează cei de la Business Insider. Impostorii sfătuiesc utilizatorii grupului să dilueze câteva picături în apă şi să consume amestecul pe tot parcursul zilei.

Dioxidul de clor este un înălbitor toxic utilizat la curăţarea suprafeţelor. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA avertizează că poate provoca greaţă, vărsături severe, diaree şi insuficienţă hepatică atunci când este ingerată.

Efectele consumului de dioxid de clor sunt comparabile cu expunerea din timpul Primului Război Mondial la gazul cloric, o armă chimică letală.

Dar aplicaţia criptată Telegram permite existenţa unor astfel de grupuri, care au cunoscut o creştere în ultimii ani. Escrocii, fără niciun suport ştiinţific, spun că poate preveni şi trata noul coronavirus, dar şi alte afecţiuni.

Cele mai şocante mesaje de pe grupul pseudo-medicilor vin de la părinţi. Disperaţi, caută răspunsuri şi împărtăşesc imagini cu rănile copiilor provocate de înălbitor.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, este un antreprenor rus care a creat platforma ca răspuns la opresiunea politică din ţara natală. El invocă exprimarea liberă şi apără sistemul de criptare al aplicaţiei, fără să facă verificări de conţinut la nivelul utilizatorilor şi grupurilor. Unul dintre pricipiile care stă la baza platformei este respectarea informaţiilor private.

O astfel de politică a atras rapid terorişti, extremişti şi traficanţi de droguri, care pot vorbi, promova şi plănui orice fără să le fie teamă de consecinţe, relatează Business Insider.

Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici